Turism

Fiscul a redus cu un sfert prețul Hotelului Decebal din Băile Herculane

Fiscul a redus cu un sfert prețul Hotelului Decebal din Băile Herculane

După ce la prima licitație nu au fost ofertanţi, ANAF cere acum 4,9 milioane de lei, de la 6,7 de milioane de lei cât era preţul pretins iniţial.

Fostul Hotel Franz Iosif, construit în 1865, şi cunoscut ca Hotel Decebal, are o suprafață desfășurată de peste 7.000 de metri pătraţi, fiind una dintre cele mai vechi clădiri din Băile Herculane. Imobilul este în proprietatea unei firme din Lugoj care are datorii mari la bugetul de stat. Cea de-a doua licitaţie a clădirii, aflată într-o stare avansată de degradare, va avea loc în 24 august.

Hotelul a fost cumpărat, în 2014, de o firmă din Germania, care intenţiona să-l reabiliteze. Au fost date jos tencuiala şi geamurile, dar lucrările s-au oprit din lipsă de bani.

O legendă locală spune, că sub hotelul Decebal ar fi îngropată o comoară de pe vremea romanilor, care ar fi păzită de fantoma unei fete sau a unui preot dac. Aceeaşi legendă spune că toţi căutătorii de comori care au încercat să sape la fundaţia hotelului au fost alungaţi de fantomă. America Tours l-a inclus în Top 10 hoteluri bântuite, in anul 2011, ocupând chiar locul patru.

Sursa: Radio Timişoara

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*