Sport

Clubul Sportiv Unirea Sânnicolau Mare, 60 de ani de existență. Regal handbalistic cu șase meciuri internaționale

Clubul Sportiv Unirea Sânnicolau Mare, 60 de ani de existență. Regal handbalistic cu șase meciuri internaționale

Clubul Sportiv Unirea Sânnicolau Mare a marcat aniversarea a 60 de ani de existență printr-un regal handbalistic cu șase meciuri internaționale, invitați speciali, premii de excelență, lansarea unei reviste și a noului imn al Clubului. Cel mai așteptat moment de către publicul sânmiclăușean a fost confruntarea la handbal masculin, între multipla campioană națională la zi, RK Vojvodina, deținătoarea titlului în Serbia și MOL-Pick Szeged, echipa de Champions League cu unii dintre cei mai titrați jucători din Europa.

După un joc superb, la cele mai înalte standarde, pe teren s-a impus MOL-Pick Szeged cu un scorul de 34-18, dar sârbii au impresionat prin abordarea jocului și plăcerea cu care au jucat în fața publicului.

La handbal feminin, senioare, echipa HC Zalău antrenată de Gheorghe Tadici a învins cu 32 la 27 echipa EUbility Group Bekescsaba Elore NKSE, iar SCM Craiova a pierdut în fața celor de la Siófoki KC cu scorul de 15 la 30. În cea de-a doua zi de sărbătoare sportivă, Zalăul a scăpat victoria din mâini într-un meci foarte strâns cu Siófoki KC (26-27), iar SCM Craiova a punctat în fața Bekescsaba Elore, câștigând cu scorul de 28 la 15. Înaintea competițiilor echipelor de Liga I, junoarele 2002-2003 ale Clubului Sportiv Unirea Sânnicolau Mare au jucat cu omoloage lor de la echipa Bekescsaba Elore.

Momentul aniversar pentru Clubul Unirea a fost marcat printr-o serie de distincții acordate unor jucători care au contribuit la mișcarea handbalistică și care păstrează un loc special în inima publicului sânmiclăușean. Hans Gunther Schmidt, campion național de juniori cu Știința Timișoara, campion Național cu Steaua de 8 ori, campion de 7 ori cu VfL Gummersbach și de 4 ori în Liga Campionilor a primit premiu pentru întreaga activitate sportivă, iar jucătorii echipei de primă ligă în anii ’80, CS Unirea (Comerțul), au fost în atenția publicului pentru rezultatele obținute de-a lungul anilor de competiție sportivă. Organizatorii au mai acordat o diplomă, jucătorului Buzle Andrei care momentan se pregătește cu FC Barcelona și pe care îl așteaptă un parcurs excepțional în carieră.

Organizatorii evenimentului au surprins plăcut publicul cu lansarea noului imn al Clubului Sportiv Unirea Sânnicolau Mare, mare parte din creditul succesului revenind lui Flavius Buda. „Suntem bucuroși că am reușit un eveniment de excepție, dedicat Clubului Unirea Sânnicolau Mare, în cadrul căruia am reunit publicul sânmiclăușean și invitați de marcă ai mișcării handbalistice. Clubul Unirea merită întreaga noastră apreciere, iar fiecare membru al său, fiecare echipă, fiecare antrenor sau persoană care a contribuit la activitatea clubului merită respect și admirație. De-a lungul celor 60 de ani au fost momente mai bune sau mai rele, dar datorită celor care au rămas alături de club, Unirea Sânnicolau Mare a trecut cu eleganță prin toate”, a spus Dănuț Groza, primarul orașului Sânnicolau Mare.

Accesul la meciurile organizate în cadrul aniversării a 60 de ani de existență a Clubului Unirea a fost liber, evenimentul fiind susținut de Primăria Sânnicolau Mare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*