Economic

Cramele Recaş şi-au dus vinurile pe rafturile magazinelor Aldi din Marea Britanie

Cramele Recaş şi-au dus vinurile pe rafturile magazinelor Aldi din Marea Britanie

Producătorul de vin Cramele Recaş, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de profil, exportă circa 45% din producţie şi speră ca peste circa 2-3 ani ponderea pieţelor externe să fie majoritară.

„Alegem sortimente şi etichete personalizate în funcţie de specificul pieţei de export pe care mergem. Va fi greu să exportăm Chardonnay în Italia, dar cu Pinot Grigio şi Pinot Noir în Marea Britanie am reuşit“, spune Ciprian Roşca, directorul comercial al Cramelor Recaş pe piaţa locală.

Compania a reuşit să intre în magazinele Aldi din Marea Britanie. Discounterul german Aldi este unul dintre cei mai mari jucători din comerţul mondial, fiind prezent pe câteva zeci de pieţe. „Am intrat cu trei vinuri în Aldi Marea Britanie. Este vorba de Nonius Fetească neagră/Shiraz, Nonius Fetească regală/Chardonnay şi Wolfouse Pinot noir. Suntem primul producător din România care a reuşit această listare.“

 Cramele Recaş reprezintă un grup de trei companii: Cramele Recaş SA (care deţine crama), Cramele Recaş Prod (care deţine via) şi Cramele Recaş Group (care se ocupă de comerţ şi distribuţie), potrivit celor mai recente date ale ZF.

„Pe principala firmă din grup am obţinut anul trecut afaceri de 120 mil. lei, iar pentru acest an ne-am bugetat o creştere de 22%.“ Grupul este controlat de mai mulţi antreprenori locali şi străini, respectiv Philip şi Elvira Cox, Gabriel Iova şi Ioan Georgiu.

Sursa: zf.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*