Eveniment

Șase sirieni opriți la frontiera cu Ungaria

Șase sirieni opriți la frontiera cu Ungaria
Adora Beauty

Un bărbat din Timiș, călăuză pentru mai mulți migranți. Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat ieri, într-un autoturism condus de un bărbat din județul Timiș, șase cetăţeni din Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din carul Sectorului Poliției de Frontieră Vărşand, județul Arad, au oprit pe comunicaţia Socodor-Pilu, la aproximativ 2 km de frontieră, un autoturism marca VW Golf condus de un cetăţean român în vârstă de 53 de ani, din judeţul Timiş, în care se aflau şase cetățeni străini. Întrucât pasagerii nu au putut prezenta documente de călătorie, aceștia au fost duși la sediul Sectorului PF Vărşand pentru cercetări.

La verificări s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, doi bărbaţi, două femei şi doi minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 și 31 ani, iar copii în vârstă de 1 și 3 ani, solicitanţi de azil în România. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau o viză valabilă.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi îi cercetează pe cetăţenii sirieni pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar pe cetăţeanul român pentru trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*