Educație

Se schimbă Legea Educaţiei! Ministrul vrea să se renunțe complet la temele de vacanță

Se schimbă Legea Educaţiei! Ministrul vrea să se renunțe complet la temele de vacanță

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, declară, într-un interviu pentru News.ro, că legea educaţiei naţionale va fi gata în 2018, o componentă importantă urmând să vizeze statutul profesorului şi conduita acestuia, că nu este adeptul temelor de vacanţă şi că nu a făcut nicio analiză pe feedback-ul venit din partea profesorilor cu privire la manualele de Educaţie fizică şi de dirigenţie.

Ministrul mai afirmă că este pentru prima dată când vor exista programe şcolare pentru pentru clasele sportive, respectiv 40, dar recunoaşte că din cei 170.000 de elevi, doar 1.200 fac discipline sportive, ceea ce consideră că este o problemă, comparativ cu situaţia din Uniunea Europeană.

Ministrul mai anunţă că de la 1 ianuarie 2018 va exista un judeţ – pilot în care întreg sistemul educaţional va fi digitalizat şi că din toamna acestui an va începe pregătirea celor 4.000 de cadre didactice necalificate din sistemul universitar.

Liviu Pop precizează că mai sunt vacante 1.536 de posturi de director şi de director adjunct de şcoală, jumătate dintre acestea fiind în mediul rural.

El mai spune că are un plan legat de manualele auxiliare şi dă asigurări că tot ceea ce va face în această privinţă va fi legal, fără însă a furniza alte detalii.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*