Politic

Alina Gorghiu: “PSD trebuie să renunțe imediat la propunerea de mărire a accizei la carburant”

Alina Gorghiu: “PSD trebuie să renunțe imediat la propunerea de mărire a accizei la carburant”

Senatorul PNL Timis, Alina Gorghiu este de părere că social-democrații trebuie să renunțe imediat la propunerea de mărire a accizei la carburant.

Când se va întoarce Liviu Dragnea din concediu mă aștept să spună public că renunță la majorarea accizei la carburant. Nu cred că reacțiile care au venit deja din toate părțile lasă loc pentru un alt deznodământ. Toate argumentele au fost aduse în ultimele 24 de ore: prin această măsură majorările de pensii și salarii sunt înghițite de creșterile de prețuri, iar în final puterea de cumparare a populației va scădea (efectele inflaționiste au fost confirmate și de BNR!), firmele românești nu vor avea decât de pierdut, exporturile vor fi descurajate, evaziunea va crește.

Cer coaliției de guvernare să clarifice cât mai repede ceea ce vrea să facă și să înceteze cu șirul acesta nesfârșit de anunțuri și zvonuri care distrug mediul de afaceri. Au trecut deja câteva luni de când se tot încurcă în propriile minciuni electorale, dar această situație nu mai poate să continue.

PSD să accepte că este nevoie și de măsuri în favoarea mediului de afaceri, iar experimentele la care se tot gândește acum pentru a cârpi bugetul, astăzi mărirea accizelor, poate în viitor impozitarea și supraimpozitarea sistemului de pensii administrate privat și a băncilor nu pot fi susținute de economie și nu vor duce decât la dezastru și la sărăcie.

Guvernul trebuie să vină imediat în Parlament pentru a recunoaște că PSD a promis mult și populist. Să prezinte rezultatul simulărilor pe care spune că le-a făcut, să prezinte cifrele reale ale dezastrului, să renunțe oficial la programul din 2016 care oricum a fost abandonat și să angajeze răspunderea pentru  un program de guvernare realist. Dacă nu poate să facă acest lucru, Guvernul trebuie să-și recunoască neputința și să își dea demisia.

Oricum având în vedere modul în care propunerile anunțate și retrase de PSD au perturbat mediul de afaceri și au generat costuri economice enorme, acest guvern haotic nu are cum să scape de o moțiune de cenzură pe teme economice”, a transmis senatorul PNL Timiș, Alina Gorghiu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*