Cultură

O nouă premieră la Timişoara: ”Erendira&bună-sa”

O nouă premieră la Timişoara: ”Erendira&bună-sa”

La 90 de ani de la nașterea scriitorului Gabriel GarcíaMárquez, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, Asociația Culturală Arte-Factum și regizorul Kocsárdi Levente aduc pe scenă una dintre cele mai seducătoare povești. Spectacolul ”Erendira&bună-sa” va avea avanpremiera duminică, 6 august 2017, de la ora 20, în sala Studio a Teatrului Maghiar ”Csiky Gergely” din Timișoara.

”Proiectul reunește tineri actori din Timișoara, Cluj –Napoca, Turda și Arad, majoritatea având în comun experiențe și amintiri din facultate și de la studiile de masterat la facultatea de teatru a Universității clujene, iar show-ul începe chiar cu petrecerea lor de despărțire de studenție. Incredibila și trista poveste a candidei Erendira și a bunicii sale fără suflet și Toamna patriarhului, scrierile lui Márquez care ne-au inspirat, sunt doar pre-texte care le dau actorilor și personajelor lor prilejul să treacă linia subțire, continuu fluidă, dintre teatru și realitate. Spectacolul nostru pune în discuție condiția actorului tânăr și  puterea lui de a discerne între ficțiune și adevăr, între realitate și ”trăirism”, cât  de pregătiți sunt pentru acest joc cu focul și pentru pericolele lui”, explică regizorul spectacolului.

Interpreți ai spectacolului sunt actorii Diana Tușa, Irina Maria Barbir, Bianco Erdei, Dragoș Lupău, Corinias Caraba și balerinul Alin Radu. Alături de regizorul Kocsárdi Levente, echipa de creație îi reunește pe M.C Donici (scenografie), Olimpiu Vuia (video artist), Simona Donici (dramaturgie), Andrei Délczeg (light design), Alexandru Uncruțiu (sound design). Spectacolul se desfășoară în limba română.

”Erendira&bună-sa” este un spectacol produs de Asociația Culturală Arte-Factum.

Eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Județean Timișoara, al Consiliului Local și Primăriei Timișoara, al Casei de Cultură a Municipiului.

Parteneri: Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” Timișoara și Facultatea de Teatru și Televiziune a Universității Babeș –Bolyai din Cluj –Napoca.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*