Sport

Adio finanțare de la Consiliul Local pentru ACS Poli

Adio finanțare de la Consiliul Local pentru ACS Poli

Soartă grea pentru Clubul ACS Poli Timişoara. Jucătorii nu și-au mai primit salariile de 4 luni, iar echipa e pe cale să se desființeze. Având în vedere dosarul de finanțare al ACS Poli a fost înaintat în Consiliul Local al Municipiului Timișoara un proiect de hotărâre prin care executivul a propus alocarea către ACS Poli a unei contribuții financiare, pe anul financiar bugetar în suma de 5 milioane lei, din bugetul local.

Acești bani ar fi ajutat echipa de fotbal să iasă din impas. Astăzi în cadrul ședinței de plen a CLT, rectificarea a fost respinsă. Proiectul nu a primit avizul de legalitate, iar după aproape două ore de dezbateri în care a încercat să îi convingă pe consilieri să aprobe finanţarea, proiectul a fost retras.

Din cei 15 consilieri prezenți în sală, doi s-au abținut de la vot. Este vorba despre social –democrata Gabriela Popovici și Marius Dugulescu (PMP), care nu au votat rectificarea bugetară. Motivul invocat a fost că juriștii din Primărie nu le-au oferit toate garanțiile că votul pe care l-ar da ar fi unul ilegal. “Am fost nevoit să retrag proiectul de hotărâre pentru finanțarea Clubului ACS Poli Timișoara pentru că s-a devoalat de către consilierii locali ca n-aș fi obținut decât 13 voturi pentru aprobare. Ceilalți, sub diverse pretexte, nu au venit la ședință, fie nu au vrut să voteze. Sunt foarte supărat, eu înțeleg dimensiunile pe care le –ar avea desființarea echipei și le-am spus să ia aminte ce s-a întâmplat cu echipele de fotbal în orașele cu tradiție. Această echipă a fost constituită cu greu și ținută cu greu în viață până în momentul de față. Cineva trebuie să răspundă pentru asta, inclusiv juriștii din Primăria Timișoara. Ei ar fi trebuit să găsească formule legale”, a declarat primarul Nicolae Robu.

În plus, o variantă pentru salvarea echipei ar fi preluarea clubului de către un investitor privat. “Nu știu cum o să mai reziste echipa. Numai dacă reușim să luăm un împrumut de la cineva. Eu mereu am lansat apel către finanțatori, potențiali finanțatori să fie parteneri. Decât să se desființeze echipa aș fi de acord cu preluarea clubului de către un investitor privat. Sunt conștient ce dezastru ar însemna desființarea”, a subliniat edilul.

La rândul său, vicepreşedintele Clubului ACS Poli, Radu Birlică a transmis: “O să purtăm o discuție cu jucătorii. Noi am făcut tot ce depinde de noi să râmână Timișoara în Liga 1”.

Proiectul privind finanţarea echipei de fotbal va fi repus votului în septembrie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*