Eveniment

Sârb arestat pentru călăuzirea a 21 de migranți, la frontiera cu Serbia

Sârb arestat pentru călăuzirea a 21 de migranți, la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița, județul Timiș, în cooperare cu lucrători din cadrul Poliţiei Orașului Deta, au desfăşurat, luni, o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în apropierea localității de frontieră Stamora Germană, au fost depistate, ascunse în vegetaţie, 17 persoane, bărbaţi, femei şi copii. În apropiere, poliţiştii de frontieră au descoperit un microbuz marca Renault Trafic, cu numere de înmatriculare sârbeşti, aflat în staţionare cu motorul pornit, în care se aflau ascunși 5 cetățeni străini. La vederea echipajului poliției de frontieră, şoferul microbuzului a încercat să fugă, fiind reținut imediat.

Persoanele în cauză au fost duse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din 13 bărbați, 2 femei și 6 minori, adulții având vârste cuprinse între 18 şi 57 de ani, iar minorii între 1 și 13 ani. Persoanele în cauză, cetăţeni din Siria, Irak, Iran și Afganistan, au declarat că au încercat să treacă frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Șoferul microbuzului, cetățeanul sârb Nikola J., în vârstă de 26 de ani, a intrat legal în ţară și urma să preia migranții cu microbuzul pentru a-i transporta mai departe.

În cauză, se efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și  trafic de migranți. Totodată, față de cetățeanul sârb, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*