Sănătate

Direcția de Sănătate Publică Timiș trimite personal sanitar în punctele de prim ajutor

Direcția de Sănătate Publică Timiș trimite personal sanitar în punctele de prim ajutor

Temperaturile ridicate de afară continuă să pună probleme în vestul ţării. Astfel că cele cinci puncte de prim – ajutor pe timp de caniculă sunt deschise în Timișoara și în Lugoj.

În Timișoara, punctele sunt stabilite în incinta clădirii Poșta Mare, în Piețele 700, Iosefin și în clădirea Operei. În Lugoj, punctul este deschis în incinta clădirii Casa Sindicatelor. Programul: de luni până vineri, interval orar 11 – 17.

Activarea amplasamentelor de prim – ajutor este punct principal al unui protocol agreat de către Direcția de Sănătate Publică a județului Timiș, Primăria municipiului Timișoara și filiala Timiș Crucea Roșie.

În aceste puncte va fi prezent personal sanitar de specialitate din unitățile sanitare, respectiv personal calificat (medici), care va consilia și va acorda asistență medicală, unde este cazul.

DSPJ Timiș reamintește că se mențin toate recomandările medicale, pentru perioadele în care temperaturile depășesc pragul de confort. Medicii cer supravegherea atentă a copiilor, să nu fie lăsați în spații care nu sunt bine aerisite, să nu stea în soare, plimbările și joaca să fie dimineața și după ora 18, hidratare constantă fără a aștepta apariția senzației de sete, alimentație ușoară și potrivită vârstei.

Persoanele cu afecțiuni cardiace și cele aflate sub tratament medical să evite deplasarea prin soare, mai ales între orele 11 și 18 și să păstreze legatura cu medicii de familie.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*