Administrație

Peste 200 de firme din Timişoara, amendate de Poliţia Locală

Peste 200 de firme din Timişoara, amendate de Poliţia Locală

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială efectuează permanent verificări în teren pentru a stabili dacă reprezentanții societăților comerciale dețin documentele legale pentru desfășurarea activităților comerciale în Timișoara.

Pe lângă obținerea acordului de funcționare, reprezentanții firmelor trebuie să afișeze la punctul de lucru datele de identificare și acordul pentru desfășurarea de activități obținut de la Primăria Timișoara, dar și să vizeze acest acord în mod obligatoriu până la data de 28 februarie a fiecărui an, pentru anul în curs, aceste aspecte fiind prevăzute în HCL 538/2015 pentru aprobarea regulamentlui privind condițiile de desfășurare a activităților coemrciale și de prestări servicii. Sancțiunile sunt cuprinse între 500 și 2.000 de lei.

Pe parcursul acestui an au fost efectuate verificări în rândul a aproape o mie de comercianți, în cazul a 206 dintre aceștia fiind întocmite procese verbale de constatare a contravenției, în valoare totală de 31.800 lei. Poliția Locală atrage atenția reprezentanților societăților comerciale să respecte legislțaia și să obțină toate documentele necesare și să le prezinte așa cum este prevăzut în actele normative pentru a evita să fie sancționați.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*