Politic

Ziua Prieteniei, sărbătorită de tineretul ALDE prin donare de cărți

Ziua Prieteniei, sărbătorită de tineretul ALDE prin donare de cărți

Eveniment inedit astăzi pentru membrii ALDE Timiș. Ziua Prieteniei a fost sărbătorită de tineretul ALDE prin donare de cărți.

Din 2011, pe 30 iulie se sărbătorește Ziua Internațională a Prieteniei. A fost adoptată oficial de ONU, în ideea de a transmite mesajul că prietenia între popoare, culturi și indivizi poate construi legături între comunități. E ziua în care, indiferent de etnie și de sex, se leagă conexiuni și empatii. Unul din scopurile  Zilei internaționale a prieteniei este atragerea tinerilor, inclusiv a viitorilor lideri, în activitățile comunitare îndreptate spre acceptarea diferențelor culturale.

În numele prieteniei, dar și pentru sensibilizarea concetățenilor, tineretul ALDE a organizat o acțiune prin care s-au dăruit cărți trecătorilor din anumite locații ale orașului Timișoara.

Membrii TLDE Timiș au considerat că unul dintre cei mai buni prieteni ai omului este cartea, iar pentru progres și pentru dezvoltare lectura ne este extrem de necesară. “Am pornit luna trecută o campanie care se numește ”Împreună suntem mai puternici”. Am promis atunci că vor fi o serie de evenimente care să ajute să ne cunoaște mai bine, noi cei care conviețuim în acest oraș între noi, pentru a ajunge să ne descoperim cu adevărat problemele. Nu ne putem fi de folos dacă nu empatizăm. Iată, că cei care sunt preocupați mai mult de semenii lor sunt cei tineri, deși li s-a pus greșit o etichetă, și anume că sunt generația care nu mișcă din fața calculatoarelor. Tinerii noștri ne demonstrează că nu e așa și cu fiecare ocazie pe care o au, doresc să fie atenți și să interacționeze cu oamenii din orașul lor și nu numai. Așa s-a născut ideea ca de Ziua Prieteniei să le dăruiască trecătorilor câte o carte. Cărțile au fost selectate din biblioteca ALDE și oferite în numele prieteniei”, a spus secretarul coordonator, Gabriel Toie.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*