Economic

Secretar de stat: “Aradul este un exemplu de succes!”

Secretar de stat: “Aradul este un exemplu de succes!”

Personalităţi importante din bussines şi finanţe sunt prezente astăzi la Consiliul Judeţean Arad, unde are loc cea de a patra ediţie a evenimentului „Invest în România”.

„Aradul este un exemplu de succes”, a subliniat Gabriel Gheorghe, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. Acesta a trecut în revistă cele mai importante companii multinaţionale care îşi desfăşoară activitate în Arad şi care au o contribuţie semnificativă la bugetul de stat. “Pentru ca aceste companii să-şi poată desfăşura activitatea într-un mod corect, productiv, e nevoie de investiţii în infrastructură. Consiliul Judeţean Arad este un partener al mediului de afaceri. Am înţeles nevoia companiilor de a beneficia de o infrastructură mai bună, am accesat fonduri europene prin Programul Operaţional Regional pentru drumul Arad-Şiria-Pâncota-Buteni, iar prin programul transfrontalier Interreg vom reabilita 40 de kilometri de drum în zona de frontieră, inclusiv construim o şosea de centură la Curtici”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

La rândul său, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a afirmat: “Mă bucur că un secretar de stat de la Bucureşti admite ceea ce adversarii noştri politici din Arad refuză să recunoască: suntem un judeţ de succes! Aradul este printre primele judeţe ca şi contribuţie economică la bugetul de stat, avem un nivel de şomaj dintre cele mai scăzute şi zi de zi Aradul îşi deschide graniţele, oferind locuri de muncă pentru mulţi muncitori din Ungaria, dar şi din judeţele din sudul României. Aradul poate fi un exemplu de dezvoltare pentru alte judeţe. Consider că cea mai mare investiţie trebuie să fie în oameni, iar ca domenii, în Educaţie, Sănătate, Cercetare şi Inovare”.

La eveniment au participat numeroase personalităţi din domeniu, între care Ion Ariton, fost ministru al Economiei, Florin Jianu, fost ministru al IMM-urilor şi preşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Liviu Rogojinaru, secretar general al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Mirel Răduca, director general Banat Enel, Matei Bălăiţă, ataşat economic al Ambasadei României în Republica Federativă a Braziliei. Discuţiile, formale, dar şi informale, s-au axat pe oportunităţile de afaceri.

Invest în România este un program de promovare a oportunităţilor de investiţii la nivel regional şi de stimulare a atragerii de noi investiţii prin organizarea unei serii de evenimente specifice, vizând dezvoltarea  mediului de afaceri la nivel naţional şi stabilirea de parteneriate transnaţionale.

Specificul evenimentului este reprezentat de faptul că, pentru prima oară în cadrul unui eveniment dedicat mediului de afaceri, antreprenorii au posibilitatea de a interacţiona direct cu ataşaţii economici ai României, din Marea Britanie, Ungaria, Germania, Austria, Spania, Italia, Turcia, SUA, Grecia, Franţa etc. care pun la dispoziţia acestora date legate de specificul economic al diverselor pieţe, interesul şi posibilităţile de export pentru firmele româneşti sau tendinţele existente în tările de referinţă pentru anumite sectoare de activitate.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*