Administrație

FOTO Marțian Doroș, INCOMPETENT în administrarea stadionului Dan Păltinișanu

Foto: Octavian Pintean

Stadionul reprezentativ al Timișoarei, ”Dan Păltinișanu”, arată ca și când a fost abandonat de ani buni, totul datorită incompetenței celor care răspund de arena sportivă, angajați în Direcția de Prestări Servicii din cadrul Consiliului Județean Timiș, direcție condusă de Corneliu Marțian Doroș.

La o săptămână după jocul dintre Poli Timișoara si FCSB, stadionul ”Dan Păltinișanu” arată exact ca în seara partidei amintite. Sute de PET-uri, doze și cutii de carton de la sucuri ”tronează” după porțile arenei sportive (vezi galeria foto de mai jos), iar acesta este cel mai puțin important aspect care dovedește indolența direcției conduse de Doroș, aflată în subordinea Consiliului Județean Timiș.

Gunoiul lăsat ”la vedere” timp de o săptămână poate nu înseamnă mare lucru, deși, având în vedere că partida a avut loc vineri seara, a doua zi, sâmbătă, se putea face curățenie, dau chiar luni. Însă e vineri, din nou! Așa cum spuneam mai sus, acesta e cel mai mic ”bai” pe care l-am constatat în zona arenei în ultima perioadă.

O altă ”belea” care datează de mult timp (ani de zile, dacă nu mă înșel), este aceea că jurnaliștii care vin pe stadion pentru a-și face meseria nu se pot folosi de internetul wireless care ar trebui să fie disponibil atât la masa presei cât și în sala de conferințe, ambele zone ”administrate” cu același succes de direcția ”marțianului” Doroș. În ambele locații serviciul de internet wireless este mai mult indisponibil decât perioadele în care acesta funcționează, iar când funcționează la masa presei nu merge în sala de conferințe și când merge în sala, nu e utilizabil la masa presei, adică acel loc din care se fac transmisiunile video (sau live-text) ale partidelor.

Trecând (să zicem) și peste aceasta, înaintea meciului de debut în noul sezon competițional al Ligii I (pentru Poli Timișoara), arena se prezenta execrabil. De la garduri rupte la gradene surpate și ”neizolate”, până la sistemul de turnicheți care era nefuncțional, toate aceste probleme le-au rezolvat ”chiriașii” de la clubul care reprezintă Timișoara și întregul județ Timiș în Liga I de fotbal. Adică cei care dau o grămadă de bani pe chiria stadionului (chiar dacă nu i-au dat la timp, CJT primind banii prin poprirea unei sume de bani cuvenită clubului Poli Timișoara ca urmare a parcursului excelent de anul trecut din Cupa Ligii). Astfel, conducerea alb-violeților a fost nevoită să găsească soluții pentru rezolvarea tuturor acestor probleme înainte de meciul cu FCSB, deși clubul este aproape de un colaps financiar (și) datorat intervenției ”brutale”, adăpostite de legislația în vigoare, a unei alte instituții publice – ANAF.

Așadar, pe lângă mărunțișul cheltuit pentru o serie de lucrări necesare la nivelul infrastructurii stadionului, Poli Timișoara a reparat pe cheltuială proprie sistemul de turnicheți, valoarea investiției fiind de câteva mii de euro, spun surse din interiorul clubului, investiție făcută de ”chiriaș” din propriile buzunare. Aceasta vine la nici doi ani după ce același club a investit peste 70,000 de euro într-o instalație de încălzire a gazonului de pe stadion, investiție donată, de altfel, Consiliului Județean, pentru ca acesta să o pună în funcțiune. Cu toate acestea ne amintim episodul din iarnă când, un alt chiriaș al stadionului, echipa de rugby, Saracens RCM Timișoara, a pierdut la masa verde un meci internațional pentru că sistemul de încălzire nu a fost pornit suficient de repede pentru că arena nu are un generator electric care să suporte consumul de curent necesar sistemului de încălzire!!! Pe lângă toate acestea, gândiți-vă cum arată stadionul la modul general, cu mii de scaune rupte, gradene surpate, vegetație de 2 metri de cele mai multe ori, treptele distruse de decenii de nepăsare și multe altele…

Ce dovadă mai bună să ceară cineva, decât cele enumerate mai sus, pentru a constata incompetența conducerii Direcției de Prestări Servicii din cadrul Consiliului Județean Timiș, care se ocupă de administrarea stadionului Dan Păltinișanu, direcție condusă de Corneliu Marțian Doroș.

Cine este Marțian Doroș

Doroș a făcut parte, culmea, tocmai din Consiliul de Administrație al clubului Poli Timișoara în ”era” Bojin. Printre altele, la o simplă căutare pe ”atoatecunoscătorul” Google, dacă vrei să-i cunoști trecutul, afli că Doroș a fost/este implicat într-un dosar penal deschis de DNA pentru măsluirea unor contracte de achiziții publice pe vremea când fostul său șef, Titu Bojin, era președintele Consiliului Județean.

Din declarația de avere a ”marțianului”, aflăm că acesta nu o duce deloc rău, având o declarație de avere impresionantă. Conform documentului de anul trecut, Corneliu Marțian Doroș are hectare întregi de terenuri agricole în mai multe localități din județul Timiș, dar și o parcela în intravilanul satului Nadăș (aparținător orașului Recaș). Doroș, alături de soția sa, mai are declarate două apartamente în Timișoara și o casă de locuit cu suprafața de 238 de metri patrați amplasată pe un teren de 723 mp, la Anina, în județul Caraș Severin. Pe lângă acestea, Doroș mai deține trei autoturisme, dar și bijuterii de, ATENȚIE (!), 48.000 de euro! În plus, din aceeași declarație de avere aflăm că soții Doroș au fost despăgubiți cu câte 238.000 de euro de către statul român ca urmare a unei exproprieri făcute în 2013, în vederea construirii autostrăzii (interesant cum se face că acest tip de oameni au terenuri în zone în care se construiesc diverse obiective de infrastructură pentru care statul plătește bine). Totodată, din același document vedem că omul nu are nicio datorie, însă, împreună cu soția declară venituri barosane.

Așadar, mă întreb și eu, ca toți oamenii iubitori de sport din acest oraș, cum își imaginează președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra (și chiar Sorin Grindeanu, fostul președinte, pentru că au colaborat), că pot face ”bine” sportului local, printr-un management atât de defectuos în ceea ce privește administrarea stadionului Dan Păltinișanu? Cu atât mai mult cu cât, tot din surse ”interne” am aflat că actualul șef de la CJT și-a dat cuvântul că tot ce ține de instituția pe care o conduce va fi făcut ca la carte în privința atadionului. Ceea ce mai naște o întrebare: Doroș calcă pe vorbele lui Dobra, sau…???

Ne rămâne de tras o concluzie gravă: cineva bagă rău de tot bețe în roate ”chriașilor” de pe arena Dan Păltinișanu, iar ceea ce este mai grav e că Poli Timișoara are de suferit cel mai mult, adică tocmai echipa care ”vinde” cel mai bine la nivelul sportului local, indiferent că e iubită, sau nu, de unii sau de alții.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*