Eveniment

Unde a ascuns un şofer sârb ţigările ca să le treacă prin vamă

Unde a ascuns un şofer sârb ţigările ca să le treacă prin vamă

Miercuri seara, în Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, județul Timiș, s-a prezentat la controlul de frontieră, pentru a intra în România, cu un autocamion înmatriculat în Serbia, cetăţeanul sârb R.S., în vârstă de 34 de ani.

La controlul de frontieră, persoana în cauză a declarat că nu deține produse accizabile, însă, acționând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra automarfarului.

Astfel, poliţiştii de frontieră și lucrătorii vamali au descoperit, ascunse şi nedeclarate, în capitonajul și plafonul mijlocului de transport, 660 de pachete cu ţigări marca Marble, de proveniență Duty Free.

Din cercetările efectuate de poliţiştii de frontieră, s-a stabilit că ţigările au fost cumpărate din Serbia şi urmau să fie introduse ilegal în România cu scopul de a fi comercializate pe piaţa neagră.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei și i s-a interzis intrarea în România pentru o perioadă de 5 ani. De asemenea, ţigările, în valoare de aproximativ 10.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar automarfarul a fost indisponibilizat la sediul PF până la plata amenzii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*