Național

Guvernul României ”lucrează într-un ritm intens” la pregătirea Preşedinţiei române a Consiliului UE

Guvernul României ”lucrează într-un ritm intens” la pregătirea Preşedinţiei române a Consiliului UE

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat ieri la cea de-a treia întrunire a Consiliului interministerial pentru pregătirea și exercitarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, reunit la Palatul Victoria sub conducerea premierului Mihai Tudose.

Miercuri, 26 iulie 2017, a avut loc, la Palatul Victoria, o nouă ședință a Consiliului interministerial pentru pregătirea și exercitarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Cu această ocazie au fost evidențiate progresele înregistrate în ultimele săptămâni și s-au definitivat liniile de acțiune necesare continuării demersurilor de organizare a Președinției României la Consiliul UE.

”Vreau să asigur că România este în grafic cu toate componentele legate de pregătirea Președinției. Întregul Guvern lucrează într-un ritm intens la organizarea acestui moment important pentru viitorul parcurs al țării noastre în Uniunea Europeană“, a declarat Victor Negrescu.

De asemenea, Palatul Parlamentului a fost ales ca locație pentru organizarea reuniunilor de lucru care vor fi găzduite de România, pe perioada primelor șase luni ale anului 2019. Adoptarea acestei hotărâri s-a făcut pe baza unei analize de propuneri pentru clădiri care îndeplinesc criteriile organizatorice și posibilitățile de amenajare conform standardelor Consiliului UE.

Alte subiecte abordate s-au referit la organigrama și exercitarea Președinției române a Consiliului UE, mecanismul de cooperare între Parlament și Guvern în domeniul afacerilor europene, mecanismul de cooperare cu Parlamentul European și prima versiune a calendarului reuniunilor informale care vor fi organizate în România în perioada celor șase luni de mandat.

Prin deciziile adoptate, precum și prin constanța reuniunilor sale, Consiliul interministerial pentru pregătirea și exercitarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene își reconfirmă capacitatea de a asigura ghidajul politic necesar gestionării unui astfel de proiect național strategic.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*