Administrație

Au rămas fără bani de concediu. Zeci de locatari au de achitat amenzi

Au rămas fără bani de concediu. Zeci de locatari au de achitat amenzi
Adora Beauty

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului, împreună cu reprezentanții societății de salubrizare Retim SA au demarat, acum aproximativ o săptămână, o amplă acțiune de verificare pe linia respectării legislației referitoare la Regulamentul de salubrizare a orașului la asociațiile de locatari și proprietari din nordului Timișoarei.

Astfel, într-o primă fază, s-a făcut apel la asociații să respecte prevederile legale și să ia măsurile necesare astfel încât să depoziteze în pubelele galbene deșeurile destinate colectării selective precum peturi, cartoane, doze aluminiu, urmând ca acestea să fie ridicate separat de reprezentanții Retim SA.

Au fost verificate 80 de asociații de proprietari și locatari, fiind constatate nereguli în cazul a 20 de asociații. Dintre acestea, 7 au fost deja sancționate cu câte 2.500 lei fiecare, urmând ca și pentru celelalte să fie întocmite procesele verbale de sancționare în perioada imediat următoare. Asociațiile la care s-au constatat nereguli sunt pe străzi precum Circumvalațiunii, zona Dacia, Torontalului, Aradului, Lipovei.

Poliţia Locală reaminteşte că până acum societatea de salubrizare a asigurat peste 4.000 de pubele galbene, existând posibilitatea asigurării a până la 7.000 de astfel de recipiente la asociațiile care nu au contractat încă acest tip de pubele.

Potrivit HCL 371/2007 modificată, toți utilizatorii serviciului public de salubrizare sunt obligați să asigure precolectarea selectivă a deșeurilor pe care le produc și să nu amestece deșeurile menajere cu cele reciclabile, periculoase sau cu alte tipuri de deșeuri, sancțiunile în cazul nerespectării prevederilor legale fiind între 1.000 și 2.500 lei. Astfel de acțiuni vor avea în loc în perioada următoare și în alte zone ale orașului.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*