Administrație

Lucrările la Pasajul Jiul, în linie dreaptă. Vezi ce mai e de făcut și când se închide șantierul

Foto: Octavian Pintean

Primarul Timișoarei a informat, astăzi, că lucrările la Pasajul Jiul au intrat în linie dreptă. Muncitorii care lucrează în zonă mai au la dispoziție două luni să închidă șantierul, conform noilor estimări ale lui Nicolae Robu, care susține că cel târziu la 1 octombrie Pasajul va putea fi utilizat la capacitate maximă.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a anunțat marți, 25 iulie 2017, în cadrul unei conferințe de presă, că la Pasajul Jiul se lucrează la realizarea ultimilor piloți de subzidire la culeea nouă. ”Sunt niște foraje la o adâncime destul de mare, cu armătură solidă și beton de calitate, care au rolul să sprijine culeea nouă la solicitările cauzate de trecerea trenurilor, pentru a nu se produce oscilații pe orizontală. Este aproape gata partea aceasta a lucrării, care a luat mult timp deoarece sunt mulți astfel de piloți, fiind anevoioasă realizarea lor, mai aels că frontul de lucru este limitat din punct de vedere spațial, neintrând decât un singur utilaj acolo. Presupun că săptămâna aceasta se va încheia și această operație”, a explicat edilul.

Chiar dacă nu se pot înghesui să lucreze sub pasajul CFR, muncitorii de la Porr Construct, societatea care efectuează lucrările, au ”treabă” și pe strada Nera, la intersecția cu Calea Circumvalațiunii, acolo unde se lucrează din plin la zidurile de sprijin pentru carosabil și la fundația din beton a trotuarelor, iar pe Bulevardul Republicii se lucrează pe lângă stația de pompare, care este realizată deja, a mai detaliat Robu.

Despre planurile imediate ale constructorului, edilul-șef al urbei de pe Bega a menționat că ”urmează să se realizeze armătura pe orizontală, până în zidul culeei, apoi se betonează totul și după circa o săptămână, cât este nevoie pentru uscare betonului, se poate trece la demolarea tuturor rămășițelor din vechiul pasaj și reallizarea benzilor suplimentare. Suntem în linie dreaptă. În mod normal se încheie lucrarea, așa cum am mai spus, în luna septembrie, până la 1 octombrie. Sigur că ar fi frumoos dacă ar putea să termine înainte de începerea școlii, dar nu-și poate lua nimeni un angajament că se va și reuși asta. Și dacă se termină până la 1 octombrie, eu mă declar doarte mulțumit, pentru că la 1 octombrie, când încep studenții școala, numărul de mașini este semnificativ mai mare în oraș”, a concluzionat primarul Timișoarei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*