Eveniment

Cum a încercat o familie din Olt să îşi scoată copilul din ţară, pe la Cenad

Cum a încercat o familie din Olt să îşi scoată copilul din ţară, pe la Cenad

Poliţiştii de frontieră de la Cenad au depistat un minor ascuns de mama sa sub o pătură, pe bancheta din spate a unui autoturism, pentru a-l scoate ilegal din România, deoarece nu avea documente legale.

Marţi dimineaţa, la ora 05.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, G. M., în vârstă de 45 ani, conducând un autoturism marca VW Polo, înmatriculat în România. Alături de acesta, călătoreau ca pasageri Maria C., în vârstă de 45 ani, cu domiciliul în județul Iași și Sorin C., în vârstă de 42 ani, cu domiciliul în județul Olt.

La controlul mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit un copil, ascuns pe bancheta din spate a autoturismului, sub o pătură.

În urma verificărilor, a rezultat că minorul ascuns este copilul pasagerilor, pentru care cei doi au prezentat, ulterior, o carte de identitate eliberată de autoritățile italiene.

Cei doi au declarat că intenţionau să-şi ducă copilul cu ei în Italia şi au  apelat la această metodă deoarece nu aveau documente legale care să le permită călătoria cu minorul în străinătate.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor în cauză şi cercetării sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*