Administrație

Frica de amenzi îi face pe şoferi să parcheze tot mai rar pe pistele pentru bicicliști amenajate recent în zona centrală

Frica de amenzi îi face pe şoferi să parcheze tot mai rar pe pistele pentru bicicliști amenajate recent în zona centrală

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au continut să monitorizeze în această perioadă modul în care conducătorii auto respectă legislația în vigoare cu privire la oprirea și staționarea pe pistele pentru bicicliști recent amenajate pe str. Gh. Lazăr și pe str. Paris, dar și în ceea ce privește respectarea de către bicicliști a zonelor prin care le este permisă deplasarea.

Astfel, în ceea ce-i privește pe conducătorii auto, dacă în primele patru zile de la amenajarea pistelor au fost aplicate 26 de sancțiuni și au fost ridicate trei autovehicule cu sprijinul reprezentanților SDM, în următoarele patru zile, de luni și până joi, au fost aplicate cinci sancțiuni, 10 colante autoadezive și alte trei autovehicule au fost ridicate, constatându-se de la zi la zi o scădere a numărului celor care încalcă legislația.

În ceea ce îi privește pe bicicliștii care au accesul restricționat în anumite zone din centrul orașului, Poliţia Locală precizează că în această săptămână 25 dintre ei s-au ales cu procese verbale de constatare a contravenției deoarece au încălcat prevederile OUG 195/2002. Poliția Locală atrage atenția că va efectua verificări în continuare pe aceste linii, în zona centrală a municipiului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*