Social

Ai nevoie de 2.000 de euro pentru a deveni însoţitor de zbor

Ai nevoie de 2.000 de euro pentru a deveni însoţitor de zbor

Tot mai mulţi tineri, atraşi de un salariu bun şi de oportunitatea de a călători, aleg meseria de steward. Pentru a obţine calificarea de însoţitor de zbor, proaspeţii absolvenţi de facultate sau chiar de liceu trebuie să urmeze cursurile unei şcoli de aviaţie.

Preţul unui asemenea curs este unul substanţial, dar  suma investită  de cursanţi este recuperată după prima lună de salariu.

Preţul cursului prin care poţi deveni însoţitor de zbor ajunge la suma de 1.500  de euro, suplimentată şi de alte taxe.

Un asemenea curs durează aproximativ o lună şi constă în pregătirea practică şi teoretică a cursanţilor. Elevii acumulează pe perioada cursului cunoştiinţe despre aeronavă, proceduri efectuate la nivelul bordului, reacţii în timpul situaţiilor de urgenţă, alăturate unui curs de  prim  ajutor.

Cursanţii  sunt nevoiţi să efectueze o serie de analize amănunţite, în valoare de 40 de euro. Pentru cei care nu deţin un paşaport, sumei totale i se adaugă încă 60 de euro pentru realizarea actului de identitate valabil 5 ani.

Ultima etapă a cursului de însoţitor de zbor, înainte de susţinerea examenelor finale, este deplasarea la simulatorul de la Tuzla, o scoală privată de  supravieţuire pe mare. Pentru a participa la  Sea Survival School, cursanţii trebuie să plătească încă o taxă de 50 de euro. Deplasarea de 3 zile le permite tinerilor să se împrietenească şi să se relaxeze, dar costurile de cazare şi mâncare ajung la 100-150 de euro.

La Tuzla tinerii obţin un certificat valabil 3 ani fără de  care nu pot zbura, după care urmează susţinerea examenelor la Autoritatea Aeronautică Civilă Română. Taxa de participare la examene este  de 120 de euro. Odată ce elevii  obţin licenţa  de zbor pot  începe să aplice pentru job.

Majoritatea absolvenţilor îşi doresc să ocupe un post în companiile româneşti de zbor. Cea mai  căutată companie aeriană este Tarom, datorită  salariilor atractive.

Sursa: capital.ro


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*