Internațional

Cutremur puternic în Marea Egee. Locații turistice din Grecia și Turcia, lovite de tsunami

Cutremur puternic în Marea Egee. Locații turistice din Grecia și Turcia, lovite de tsunami

Un cutremur de magnitudine 6,7 a fost înregistrat în noaptea de joi spre vineri în apropiere de Bodrum în sud-vestul Turciei, a anunţat Institutul geologic american (USGS). Seismul a făcut doi morţi în insula grecească Kos din Marea Egee.

Epicentrul cutremurului de pământ, care a avut loc la 1.31 ora locală vineri (22.31 GMT joi), s-a aflat la 10 km sud-est de oraşul de coastă Bodrum în Turcia, şi la 16,2 km est de Kos în Grecia, potrivit USGS, citat de AFP.

Cutremurul a fost puternic resimţit pe coastele din vestul Turciei şi în special în oraşul Bodrum, precum şi în insulele greceşti învecinate din Marea Egee.

Două persoane au fost ucise vineri în Insula Kos din Marea Egee în timpul “cutremur foarte puternic” ce a avut loc în largul coastei insulei greceşti, a declarat pentru France Presse un responsabil al spitalului din Kos.

“Avem doi morţi şi răniţi (…). Plafonul unei clădiri s-a prăbuşit”, a spus acest responsabil. Potrivit pompierilor, este vorba despre un bar situat în centrul oraşului Kos, al cărui tavan s-a prăbuşit.

Pe insulele greceşti din Arhipelagul Dodecanez în Marea Egee şi mai ales în Kos şi Rodos, cutremurul a fost puternic resimţit. Potrivit poliţiei locale din Rodos, “nu există victime sau pagube materiale importante”.

Potrivit Observatorului din Atena, seismul de “magnitudine 6 a fost foarte puternic”. Epicentrul său a fost situat la 20 km în largul Insulei Kos.

Sursa: antena3.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*