Life-style

Cartierul Fabric ar putea găzdui o Casă a Calfelor ca la Sibiu

Cartierul Fabric ar putea găzdui o Casă a Calfelor ca la Sibiu

Joi, 20 iulie, începând cu ora 16.00, pe strada pietonală Mărășești din Timișoara, sunt organizate trei ateliere de lucru deschise (fierărie, prelucrare lemn, cioplit în piatră), astfel încât trecătorii să aibă posibilitatea de a-i vedea la lucru pe meșteșugari. Vor fi folosite tehnici de lucru tradiționale, iar vizitatorii vor putea intra în contact cu calfele din Sibiu pentru a afla mai multe despre tradiția breslelor și măiestria în meșteșug.

Evenimentul face parte din programul taberei de tineret româno-germană pentru promovarea tradiţiilor meşteşugăreşti care se desfățoară în perioada 14 – 23 iulie în cartierul Fabric din Timișoara (str. Bonțilă nr. 14). Tabăra este organizată de Asociația Kolping România în colaborare cu Asociația Calfelor din Sibiu

Tematica întâlnirii oferă tinerilor, dar și comunității, o perspectivă asupra ocupațiilor de odinioară și face legătura cu învățământul profesional în sistem dual. Participă 40 de tineri, dintre care 15 sunt din Limburg (Germania) și 25 sunt din Timișoara, Liebling, Sânandrei, Tășnad, Oituz și Ploscuțeni.

Asociația Kolping România în colaborare cu Asociația Calfelor din Sibiu își propun ca, în viitorul apropiat, să construiască o Casă a Calfelor în Cartierul Fabric din Timișoara, pentru a continua tradiția meșteșugurilor de altădată.

Asociația Kolping a fost înființată încă din secolul al XIX-lea în Cartierul Fabric cu scopul de a facilita tinerilor învățarea de lucruri practice care să îi ajute în viață și la locul de mucă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*