Life-style

Adi Bărar (Cargo): Am fost de cele mai multe ori ”roata de rezervă” a culturii locale

Adi Bărar (Cargo): Am fost de cele mai multe ori ”roata de rezervă” a culturii locale

Liderul trupei rock Cargo, timișoreanul Adi Bărar, a lansat, astăzi, un atac virulent la adresa autorităților locale din Timișoara, prin intermediul unei rețele de socializare. Acesta susține că pentru administrația locală, trupa pe care o conduce de atâția ani a devenit o ”roată de rezervă”.

Timișoreanul Adi Bărar, liderul uneia dintre cele mai cunoscute trupe rock din România, a răbufnit, miercuri, pe Facebook, la adresa administrației locale din orașul său natal. Deși cântă de 30 de ani în numele Timișoarei, acesta se declară dezamăgit de faptul că trupa sa este invitată extrem de rar să cânte pentru publicul local, la scară mare.

Vă prezentăm, în cele ce urmează, întregul mesaj postat de Adi Bărar pe contul său personal de Facebook:
”Când “TIMIȘOARA” are gust amar!!!
Eu și CARGO cântăm de peste treizeci de ani. Cântăm pentru Timișoara, dar în Timișoara foarte rar. Nu mă refer aici la concertele de club -făcute în regie proprie- sau cele mai “spumoase” de la festivalurile Timișoreana – manifestări care nu au nimic comun cu administrația locala, fiind doar niște evenimente finanțate de un producător de bere, ci ma refer la manifestările organizate de către Primăria Timișoara, pentru timișoreni.

CARGO și-a adus trofeele și banii câștigați întotdeauna în Timișoara, banii și i-a cheltuit tot în Timișoara, iar impozitele în Timișoara au fost plătite.

CARGO a scris pe primul disc, imprimat în Franța – “CARGO din Timișoara”, CARGO a dus steagul Timișoarei cu mândrie de la Roma – Premiile MTV, până la Cotroceni, la Președintele României. Suntem o filă din istoria culturii românești pe care scrie mare, negru pe alb, ”Timișoara”. Poate că nu e destul, sau…?

CARGO era să fie uitată de administrația locală timișoreană la aniversarea de 30 de ani, dar niște oameni inimoși i-au adus aminte d-lui Primar Nicolae Robu de noi și de ce reprezentăm pentru comunitate, așa că am fost numiti Cetățeni de Onoare ai Orașului.

Dar nici cu acea ocazie și nici după, primăria nu ne-a invitat/solicitat să cântăm pentru timișorenii noștri. Am fost de cele mai multe ori ”roata de rezervă” a culturii locale. În ultimii ani am primit două invitații cu o zi înainte de eveniment, când, probabil, artiștii pe care i-ar fi vrut nu au avut cum să vină. În 2016 am anulat un eveniment pentru a putea participa la sărbătoarea legată de alegerea Timișoarei Capitală Culturală în anul 2021. Chiar și așa concertele au fost reușite și publicul numeros, fără să fi avut o promovare adecvată. Am fost într-adevăr pe scenă la revelionul 2015-2016.
În acest an au avut loc numeroase evenimente culturale organizate de municipalitate. În niciunul nu am fost chemați sau, măcar, propuși pentru a participa. Nu ne plângem. Programul nostru este încarcat și suntem nevoiți să refuzăm chiar unele contracte, numai că suntem triști că tocmai la noi acasă nu suntem prezenți.

Cu părere de rău, al vostru – nu al lor, Adi Bărar, CARGO”.

Când "TIMIȘOARA" are gust amar !!!Eu și CARGO cântăm de peste treizeci de ani. Cântăm pentru Timișoara, dar în Timiș…

Posted by Adi Barar on 19 Iulie 2017

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*