Social

Unde le-au dat poliţiştii locali zeci de amenzi bicicliştilor şi şoferilor

Unde le-au dat poliţiştii locali zeci de amenzi bicicliştilor şi şoferilor

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au acționat în aceste zile pentru luarea măsurilor legale în cazul conducătorilor auto care au oprit sau staționat cu autovehiculele pe pistele de biciclete nou amenajate de Primăria Municipiului Timișoara în zona centrală, și în special pe pistele de pe str. Gheorghe Lazăr.

Astfel, de joi, 13 iulie, și până în prezent, au fost aplicate 26 sancțiuni contravenționale, iar 3 autovehicule au și fost ridicate de polițiștii locali cu sprijinul societății Drumuri Municipale SA.

De asemenea, în ceea ce-i privește pe bicicliști, 30 de conducători de vehicule pe două roți au fost sancționați în cursul săptămânii trecute deoarece au circulat în zonele în care acest lucru este interzis, în special în Piața Victoriei. Așadar, Poliția Locală Timișoara atrage atenția atât conducătorilor auto cât și bicicliștilor să respecte legislația în vigoare pentru a evita sancționarea și chiar ridicarea în cazul autovehiculelor. Polițiștii locali vor avea în atenție permanent respectarea prevederilor legale în aceste cazuri.

Pe de altă parte, în acest sfârșit de săptămână, mai exact în serile de vineri și sâmbătă, efective mărite de polițiști locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au acționat în zona stradionului Dan Păltinișanu, unde au existat date că este încălcată legislația în vigoare de către conducătorii auto.

Astfel, în cadrul verificărilor au fost aplicate un număr de 55 sancțiuni contravenționale, cele mai multe fiind aplicate pentru nerespectarea indicatorului privind accesul interzis, oprirea sau staționarea pe pistele destinate bicicliștilor, dar și la turarea motoarelor, efectuarea de drifturi în zona stadionului. Acțiunile vor continua.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*