Turism

Stațiunea Crikvenica sau cum e „raiul pe pământ”

Stațiunea Crikvenica sau cum e „raiul pe pământ”

Doriți un concediu relaxant și nu știți ce destinație să alegeți? La mare sau la munte? Agenția de turism Ultramarin vă propune o ofertă de nerefuzat în orășelul medieval situat la granița dintre munte și mare, cu case din piatră ce urcă și coboară ca niște trepte, cu peșteri și catacacombe de o frumusețe ce aproape că nu poate fi descrisă în cuvinte, cu clădiri și locașuri încărcate de istorie și de spiritualitate. Dar și cu plaje ireal de frumoase, cu o mare limpede și azurie, cu bărcuțe pitorești de pe care poți admira florile imense de cactus ce cresc pe mal, la umbra pinilor.

Stațiunea Crickvenica din Croația este, cu adevărat, un mic „rai pe pământ”: pentru că în afară de albastrul cristalin al mării, peisajul este întregit de verdeaţa abundentă ce ascunde numeroase promenade şi trasee, printre care Staza Rimljana (Traseul Romanilor) şi Ljubavna cestica (Străduţa îndrăgostiţilor).

Pe coasta Vinodolski din Croația, la gura de vărsare a izvorului Dubracine, undeva între munte și mare se află o așezare ce pare desprinsă dintr-o vedere: Crikvenica, una dintre cele mai frumoase destinații turistice ale acestei veri.

De-a lungul secolelor, Crikvenica s-a dezvoltat mai întâi ca un port comercial, apoi ca sat pescăresc și în final ca stațiune turistică. În anul 1906 a apărut în zonă primul SPA și cam tot de atunci coasta croată a devenit un principal punct de atracție turistică în sezonul estival.

Ultramarin a pregătit un pachet complet ce cuprinde transport cu autocarul, cazare și demipensiune, la UltraPrețuri! Detalii și rezervări, inclusiv online, pot fi făcute aici: http://campanie.ultramarintm.ro/croatia/#facilitati. Pentru sejurul din 21 iulie, plecarea se face cu autocarul atât din Timișoara, cât și din Arad, iar cazarea este într-o frumoasă vilă situată chiar pe plajă.

Plajele de pe Riviera Crickvenica sunt printre cele mai frumoase și bine amenajate plaje ale Croației. Astfel, plaja municipală (Crikvenica), cu o lungime de peste un kilometru şi jumătate, a fost încă din secolul al XIX-lea una dintre primele plaje amenajate din Europa. Şi astăzi, cu mai mult de 100 de ani mai târziu, dovada nivelului înalt de amenajare este obţinerea Steagului albastru an de an, precum şi de premii naţionale pentru cea mai bine amenajată plajă în Croaţia. Tot purtătoare de Steag albastru sunt și  plajele Balustrada si Crni molo, cu apă de mică adâncime – ambele renumite pentru sporturile nautice și pentru orele de aerobic ținute zilnic în apa.

Iar dacă doriți să vizitați zona, nu trebuie să ratați Castelul Frankopan, construit în 1412 de către Contele Nikola Frankopan, unul dintre fondatorii orașului Crikvenica, Biserica Maicii Domnului, construită în secolul al XV-lea (cel mai vechi așezământ monahal din oraș), Muzeul sau Acvariul din Crikvenica.

Agenția de turism Ultramarin vă recomandă să alegeți pentru această vară Croația, combinația perfectă de mare și munte, păduri verzi și nisip auriu, briza caldă și ape limpezi, răcoroase. Detalii, rezervări online și plăți cu cardul, aici: http://campanie.ultramarintm.ro/croatia/#facilitati.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*