Politic

Vizită în Israel a delegației Camerei Deputaților

Vizită în Israel a delegației Camerei Deputaților

Vizită oficială în statul Israel a delegației parlamentare române condusă de președintele Camerei Deputaților, la invitația președintelui Knesset-ului, Yuli-Yoel Edelstein.Acțiunea este o continuare a discuțiilor dintre președintele Camerei Deputaților și cel al Knesset-ului din luna martie a acestui an, referitoare la demararea unui format de cooperare de tipul ”Parliament to Parliament (P2P)”.

Pe durata vizitei, delegația parlamentară română are întrevederi cu Yuli-Yoel Edelstein, președintele Knesset-ului, cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu. și cu alți înalți demnitari israelieni. În program au fost incluse mai multe sesiuni de lucru la nivelul comisiilor parlamentare, precum și o vizită la muzeul memorial Yad Vashem.

Din delegația română fac parte secretarul Camerei, Georgian Pop (grup PSD), președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, Dorel Gheorghe Căprar (grup PSD), vicepreședintele Comisiei pentru politică externă, Natalia Intotero (grup PSD), vicepreședintele Comisiei comune pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI, Marian Cucșa (grup ALDE), chestorul Senatului, Doina-Elena Fedorovici (grup PSD) și reprezentantul minorității evreiești în Parlamentul României, Silviu Vexler.

În cadrul vizitei au avut loc întrevederi cu președintele Knesset-ului, Comisia pentru Politică Externă și Apărare și o sesiune de consultări P2P cu membri ai Knesset-ului din diverse comisii permanente. De asemenea am abordat teme precum: combaterea terorismului, energii regenerabile, parteneriate strategice pentru dezvoltarea economică, dar și atragerea de investitori în România”, a transmis Marian Cucșa, deputat ALDE Timiș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*