Eveniment

Cât a plătit un timişean pentru un buletin fals

Cât a plătit un timişean pentru un buletin fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Lunga au depistat un timişean care a încercat să iasă din țară folosindu-se de un document românesc fals, in care erau trecute datele de identitate ale fratelui său.

Miercuri seara, în Punctul de Trecere a Frontierei Lunga, județul Timiș, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasager intr-un autoturism, o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu o carte de identitate ce purta însemnele autorităţilor române.

La controlul specific, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat la control nu prezintă elementele de siguranţă ale unuia autentic, fiind fals.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul se numeşte Alexandru N., în vârstă de 28 de ani, domiciliat pe raza județului Timiș, iar documentul romanesc fals prezentat la control are aplicată fotografia sa, dar cu datele de identitate ale  fratelui său.

Faţă de cele constatate, tânărul a declarat că fusese cercetat pentru săvârşirea unor infracţiuni rutiere şi nu deţinea permis de conducere, fapt pentru care a considerat că e mai avantajat dacă foloseşte identitatea fratelui său. În acest sens, si-a procurat documentul fals de la un cetăţean român a cărui identitate reală nu o cunoaște, plătind suma de 400 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei tânărului şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, fals privind identitatea, precum  și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*