Administrație

FOTO. Avem piste de biciclete pe strada Mărășești. Pista duce și într-o zonă INTERZISĂ pedalatului

Foto: Octavian Pintean

Administrația locală din Timișoara s-a ținut de cuvânt și a redat voie bicicliștilor din capitala Banatului să circule pe strada pietonală Mărășești, acolo unde a fost marcată deja pista dedicată utilizatorilor de vehicule cu două roți, însă nu se știe dacă pe strada amintită au voie și cei care folosesc rolele și alte mijloace de deplasare altele decât bicicletele. De altfel, pista de biciclete de pe Mărășești se conectează la… Piața Libertății, unde pedalatul este strict interzis.

În urmă cu o săptămână, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, avea să anunțe că pe o porțiune din strada pietonală Mărășești se va marca o nouă pistă de biciclete.

”Pe toată această porțiune o să montăm băncile și jardinierele lângă zid și vom face în felul următor: de la zidul din dreapta până la aproximativ la o treime din lățimea străzii, pe sensul de mers de la Piața Victoriei spre Parcul Botanic vom rezerva spațiul pentru terase. De acolo vom avea circa 2 metri o porțiune dedicată pietonilor, între terase și ceea ce va fi o linie de marcație în vecinătatea rigolei. De acolo și până la băncile de lângă ziduri va fi marcat un spațiu pentru biciclete, role, trotinete. Va fi o bandă de trei metri lățime și acolo se poate mișca lumea în ambele sensuri. De la Victor Vlad Delamarina și până la Gheorghe Lazar va fi așa”, susținea edilul de pe Bega.

Zis și făcut! Începând de miercuri, 12 iulie 2017, această pistă de biciclete în dublu sens, a devenit funcțională,  fiind interconectată cu o altă pistă nou marcată, tot în dublu sens, pe strada Victor Vlad Delamarina. Aceasta din urmă mai face legătura, fără marcaje, pe de-o parte cu pista de biciclete de pe strada Sfântul Ioan, care are un singur sens, dar și cu… Piața Libertății, acolo unde, ATENȚIE(!), pedalatul este strict INTERZIS!

În zona pistelor de biciclete au fost deja montate și o serie de indicatoare rutiere de avertizare, inclusiv pentru vatmanii tramvaielor, care trec cu vehiculele pe șine prin intersecția străzilor Mărășești cu Coriolan Brediceanu.

Rămâne totuși întrebarea: după amplasarea stației VeloTM din Piața Libertății și interzicerea pedalatului în această piață, de ce mai era nevoie și de o pistă de biciclete care să îndrume utilizatorii bicicletelor înspre această piață, mai ales dacă ținem cont de faptul că indicatorul rutier care interzice pedalarea în Piața Libertății este tocmai pe latura opusă a străzii Victor Vlad Delamarina pe care este marcată pista de biciclete? Colac peste pupăză, la intrarea tramvaielor înspre Piata Libertății, pe ambele părți, se regăsesc indicatoare care interzic de asemenea… bicicliștii.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*