Sport

Timișoara vs. Timișoara, în etapa I! Vezi programul ”Leilor” în Liga Națională de baschet masculin

Timișoara vs. Timișoara, în etapa I! Vezi programul ”Leilor” în Liga Națională de baschet masculin

Programul turului sezonului regulat al Ligii Naționale de baschet masculin a fost stabilit de conducerea Federației Române de Baschet (FRB). În chiar prima etapă a competiției, BC SCM Timișoara întâlnește Timba Timișoara, echipa nou-promovată în primul eșalon.

”Țintarul” primei părți a noului sezon al Ligii Naționle de baschet masculin – ediția 2017/2018, a fost stabilit astăzi, la sediul FRB, iar etapa inaugurală a fost programată în zilele de 7 și 8 octombrie 2017.

Chiar la debutul noului sezon, timișorenii de la BC SCM vor evolua împotriva concitadinei Timba, meci considerat pe terenul violeților. ”Leii” vor evolua apoi în deplasare, la Pitești. Iată programul turului pentru formația noastră:
– etapa I, 7-8 octombrie, BC SCM Timișoara – Timba Timișoara
– etapa II, 14 octombrie, BCM U Pitești – BC SCM Timișoara
– etapa III, 21 octombrie, BC SCM Timișoara – CSU Sibiu
– etapa IV, 28 octombrie, Dinamo București – BC SCM Timișoara
– etapa V – 4 noiembrie, BC SCM Timișoara – Politehnica Iași
– etapa VI – 11 noiembrie, BC Mureș – BC SCM Timișoara
– etapa VII – 2 decembrie, BC SCM Timișoara – Steaua CSM EximBank
– etapa VIII – 9 decembrie, CSM CSU Oradea – BC SCM Timișoara
– etapa IX – 16 decembrie, Phoenix Galați – BC SCM Timișoara
– etapa X – 23 decembrie, BC SCM Timișoara – SCM U Craiova
– etapa XI – 28 decembrie, BC SCM Timișoara – U-BT Cluj-Napoca

Returul primei faze începe pe 4 ianuarie 2018, sistemul competițional rămânând neschimbat, cu primele șase formații calificându-se în Top 6.

În Cupa României, ”Leii din Banat” vor înfrunta SCM U Craiova, într-o dublă manșă, cu prima dispută pe terenul oltenilor, sâmbătă, 29 septembrie 2017, returul de acasă fiind programat miercuri, 4 octombrie. Câștigătoarea se califică în turneul Final 8 al Cupei.

“Începutul campionatului pare la prima vedere puțin mai accesibil, față de sezonul precedent, și când spun asta mă refer la primele cinci etape. Vom lua lucrurile pas cu pas și le vom face temeinic, pentru a nu avea parte de surprize mai puțin plăcute. Cu siguranță, pentru publicul timisorean, prima etapă este probabil cea care îi interesează cel mai mult, deoarece jucăm derby-ul local cu colegii noștri de la Timba și ne-ar plăcea să se umple sala. În schimb, în Cupa Romaniei, situația stă invers: dacă anul trecut am întâlnit un adversar mult mai accesibil, acum este cert că vom avea de tras pentru a ajunge in Final 8”, a declarat Ilie Trițoiu, managerul general al BC SCM Timișoara.

Violeții se vor reuni pe data de 14 august, pentru că mulți dintre componenții săi se află la loturile naționale, de la cel de seniori până la cel de juniori U16.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*