Social

Măsuri luate de Comitetul pentru Situații de Urgență Timiș în privința caniculei

Măsuri luate de Comitetul pentru Situații de Urgență Timiș în privința caniculei

Având în vedere temperaturile foarte ridicate, prefectul Mircea Băcală a convocat astăzi, la Instituția Prefectului, o ședință a  Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Conform prognozelor meteorologice, temperaturile de astăzi vor ajunge la 37 -38 grade, iar mâine, la 38 de grade (izolat și la 39 de grade), iar temperaturile nocturne vor fi tot ridicate – 20 -21 de grade. De miercuri, temperaturile încep să scadă, însă se prognozează instabilitate meteorologică.

Prefectul a cerut să se ia măsuri la nivelul autorităților locale, pentru ca persoanele singure, nedeplasabile, aflate în evidențe, să fie vizitate și să li se ofere apă rece și ajutor.

Inspectoratul Teritorial de Muncă va face controale pentru a se asigura că se respectă legislația în vigoare  privind protecția angajaților.

În ceea privește furnizarea apei potabile, ar putea apărea probleme doar în localitățile în care apa se asigura din foraje, motiv pentru care Aquatim a cerut ca în aceste localități să se folosească apa rațional și să nu se mai ude grădinile seara. Totodată, prefectul Mircea Băcală a cerut ca Enel să aibă pregătite echipe de intervenție,  în cazul unor furtuni.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*