Politic

Deputatul Cornel Sămărtinean a preluat conducerea interimară a PMP Timiș

Deputatul Cornel Sămărtinean a preluat conducerea interimară a PMP Timiș

Vizită importantă azi la sediul Partidului Mișcarea Populară Timiș. Președintele executiv al PMP, Eugen Tomac, s-a aflat la Timișoara pentru o întrevedere cu foștii președinți și membri ai organizației județene.

Oficial de azi, deputatul Cornel Sămărtinean a preluat conducerea interimară a filialei județene de la Radu Șumălan.“Mă bucur că prietenul meu și colegul Cornel Sămărtinean a acceptat invitația de a prelua conducerea interimară a filialei Timiș. Este un om cu experiență politică, onerst în care îmi pun baza. Sunt convins că de aici din Timișoara putem crea un pol care saă devină atractiv și vizibil pe scena politică regională și națională. Partidul nostru a trecut prin mai multe frământări locale. Ce e important pentru noi e ca echipa de la Timiș să dea un impuls nou pentru organizație”, a spus președintele executiv PMP, Eugen Tomac.

La rândul său, deputatul Cornel Sămărtinean a declarat: “Sunt onorat pentru această funcție și în același timp mă simt foarte responsabil și promit că voi face tot ce îmi stă în putere pentru a face o adevărată opoziție la actuala guvernare. Promit că filiala din Timiș să încerce să crească și să ajungă acolo unde îi este locul. Acest lucru nu este posibil decât cu o echipă puternică. E nevoie de multă muncă și de responsabilitate politică”.

Un alt subiect important dezbătut în cadrul unei conferințe de presa a fost legat de protocolul de colaborare cu PSD. În ultima perioadă au apărut zvonuri cum că protocolul dintre cele două partide din Timiș s-ar destrăma. Potrivit președintelui executiv al PMP, Eugen Tomac, în prezent protocolul nu reprezintă o prioritate. “În urmă cu un an de zile propunerea organizației noastre a fost să se facă o majoritate cu PNL.  (…) Din nefericire, profund vizionara doamna Gorghiu de la PNL a refuzat categoric să se creeze un asemenea protocol la nivel național între partidele noastre. Motiv pentru care am optat atunci ca fiecare organizație să își negocieze pe plan local o majoritate în funcție de interesele noastre politice. Așa am ajuns în situația în care atunci la Timișoara să se facă o majoritate cu Sorin Grindeanu și noi am primit și funcția de vicepreședinte al CJ Timiș. (…) Realitatea e asta, PMP și-a dorit un parteneriat, PNL l-a refuzat. Nu face obiectul analizei noastre în clipa de față subiectul acesta”.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*