Turism

Garda Cetății Deva este de sâmbătă din nou la datorie

Garda Cetății Deva este de sâmbătă din nou la datorie

Începând de astăzi, Garda Cetăţii din Deva defilează pentru turiştii care vor vizita monumentul istoric în fiecare zi de sâmbătă, de la ora 11,00, în cadrul unui program care le va permite oamenilor să se fotografieze cu străjerii sau chiar să înveţe cum se mânuieşte o spadă de cavaler.

Garda Cetăţii a fost înfiinţată în urmă cu un an şi este formată din voluntari din Deva pasionaţi de istorie. Alături de străjeri se află mai multe domniţe care participă la activităţile desfăşurate în Cetate pentru turişti.

Cetatea Deva a fost atestată documentar la 1269, fiind apreciată ca una dintre cele mai importante fortificaţii medievale din Transilvania, deoarece, prin amplasarea sa într-un vârf de deal, domina Valea Mureşului şi principala arteră de legătură a României cu centrul şi vestul Europei. Monumentul din secolul XIII a fost renovat timp mai mulţi ani, lucrările fiind încheiate parţial anul trecut, iar după ce a fost deschisă pentru public, Cetatea Deva a reuşit să atragă  peste 187.000 de turişti, autorităţile estimând o creştere cu peste 40% a numărului de vizitatori în acest an. În plus, monumentul a fost inclus în programele de promovare al mai multor agenții de turism din Europa, care vor să aducă turiști străini aici.

Sursa: RRA

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*