Social

Poliţiştii locali şi jandarmii patrulează în mijloacele de transport în comun

Poliţiştii locali şi jandarmii patrulează în mijloacele de transport în comun
Adora Beauty

Începând de ieri, la inițiativa Poliției Locale Timișoara, sunt organizate noi acțiuni comune cu jandarmii de la IJJ Timiș și de la Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Glad Voievod”, pe mijloacele de transport în comun de pe raza municipiului Timișoara.

Echipe mixte de polițiști locali din cadrul Biroului Transport Urban și de jandarmi de la cele două instituții au putut fi observate încă de ieri în teren, iar acțiunile continuă și în cursul zilei de astăzi. Principalul scop al acestor acțiuni este acela de prevenire în primul rând a furturilor din buzunare și poșete, a cerșetoriei, a altor fapte anti-sociale care creează disconfort cetățenilor care călătoresc cu mijloacele de transport în comun.

Patrulările mixte s-au desfășurat atât pe liniile de tramvai, cât și pe cele de troleibuz, precum și în stațiile acestora, cu preponderență în zonele centrale printre care Traian, Piața 700, Catedrală, Prefectură, precum și în zone precum Lipovei, Martirilor, astfel încât să fie cuprinse toate zonele orașului și în special acelea în care se petrec frecvent încălcări ale legii. Reamintim că rolul Poliției Locale este în primul rând acela de a patrula în uniformă și de a preveni comiterea infracțiunilor precum furturile din buzunare, instituția fiind permanent preocupată în combaterea acestui fenomen pe raza Timișoarei.

În acest scop au fost organizate, pe lângă patrulările zilnice desfășurate de polițiștii locali din cadrul Biroului Transport Urban, acțiuni de prevenire prin împărțirea de pliante informative și acțiuni comune cu structurile care fac parte din sistemul integrat de ordine și siguranță publică precum jandarmii, iar de săptămâna viitoare din nou și cu polițiștii specializați în instrumentarea cazurilor de furt de la secțiile de poliție din cadrul Poliției Municipiului Timișoara.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*