Național

Drum Expres între Craiova și Piteşti, mai SCUMP decât o autostradă

Foto: Octavian Pintean

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că anunțurile de participare pentru procedurile de achiziție publică destinate proiectării și execuției celor 4 tronsoane ale drumului expres Craiova – Piteşti au fost transmise ieri spre SEAP, iar valoarea întregului proiect, cu o lungime de 121,115 km, este de aproximativ 820 milioane euro.

CNAIR aduce la cunoștința românilor că are în plan construirea unui drum expres între Craiova și Pitești, drum ce va urma să coste mai mult decât o autostradă. Valoarea acestuia va fi de aproximativ 820 de milioane de euro, susține compania de drumuri, acesta având o lungime de puțin peste 120 de kilometri. La un calcul simplu, prețul per kilometru construit ne arată că drumul expres va costa mai bine de 6,77 milioane de euro.

Proiectarea celor 4 tronsoane urmează să dureze 12 luni, iar execuția 24 luni, termenul limită de depunere a ofertelor va fi de aproximativ 3 luni.

Primul tronson al drumului expres Craiova – Pitești, va avea o lungime de 17 km și ar urma să fie construit între varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova și limita județului Dolj. Acest prim tronson va traversa teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robânești.

Cel de al doilea tronson, format din două Loturi, va avea o lungime de 39,85 de km și urmează să fie construit între limita judeţelor Dolj şi Olt şi limita judeţelor Olt şi Argeş. Cel de al doilea Tronson va traversa teritoriile localităţilor Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina şi Valea Mare.

Tronsonul 3 cu o lungime de 31,75 km va fi construit între km 57+550 și km 89+300 și va fi cuprins între intersecția cu DN 65, în apropierea municipiului Slatina și limita dintre județele Olt și Argeș, Tronsonul 3 al drumului expres Craiova-Pitești va tranzita teritoriile localităților Valea Mare, Priseaca, Scornicesti, Optași, Tatulești, Colonești.

Tronsonul 4 are o lungime de 31,81, va fi construit între limita administrativă dintre județele Olt și Argeș și intersectia cu autostrada 1 București – Pitești și va tranzita teritoriile localităților Lunca Corbului, Albota, Costești, Bradu, Suseni, Oarja.

CNAIR anunță că pe drumul expres dintre Craiova și Pitești se va putea circula cu o viteză de 130 de km la oră. Acest drum va avea 4 benzi de circulație, câte două benzi pe fiecare sens şi va beneficia de toate elementele de siguranță specifice unei autostrăzi.

Principalul element care va face diferența între drumul expres Craiova-Piteşti și o autostradă este banda de urgență de 1,5 m.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*