Economic

Timișoara, singurul oraș din România în care locuințele vechi s-au scumpit mai mult decât cele noi

Foto: Octavian Pintean
Adora Beauty

Datele pe primul semestru al acestui an confirmă că pretențiile vânzătorilor de locuințe se află pe un trend ascendent în momentul de față, atât la nivel național, cât și în marile orașe, în mod deosebit la Timișoara, acolo unde prețurile la locuințele vechi au crescut mai mult decât cele ale locuințelor noi.

Tendința de majorare a prețurilor pe piața imobiliară este, de regulă, mai accentuată pe plaja locuințelor noi decât pe cea a apartamentelor vechi, ceea ce scoate în evidență potențialul apartamentelor nou-construite de a se detașa din punct de vedere financiar de cele mai vechi.

Conform imobiliare.ro, în Timișoara, prețul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vânzare s-a majorat cu 0,6% în iunie și, respectiv, cu 8,2% în primul semestru din 2017 (de la 1.027 la 1.111 euro pe metru pătrat util). Capitala Banatului este singurul oraș în care locuințele vechi s-au scumpit mai mult decât cele noi în ultimele șase luni: astfel, cele dintâi s-au apreciat cu 9,3% (de la 1.018 la 1.113 euro pe metru pătrat), iar cele din urmă cu 4,4% (de la 1.056 la 1.102 euro pe metru pătrat).

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*