Eveniment

Autoturisme căutate în Uniunea Europeană, confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Autoturisme căutate în Uniunea Europeană, confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, județul Mehedinți, au depistat la controlul de frontieră două autoturisme semnalate ca fiind bunuri căutate pentru confiscare, alerte introduse de  autorităţile din Norvegia, respectiv Spania.

Autoturismele erau conduse de doi cetăţeni români şi au o valoare totală de aproximativ 15.000 de euro.

Luni, la Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la frontieră, la volanul unui autoturism marca Audi A4,cetăţeanul român C. Grigore, în vârstă de 62 de ani, domiciliat în județul Tulcea.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră mehedințeni au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile norvegiene, în data de 06.07.2016.

Conducătorul auto a declarat că a cumpărat autoturismul dintr-un târg auto şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta este căutat de autorităţi.

Câteva ore mai târziu, s-a prezentat la controlul de frontieră, la volanul unui autoturism  Citroen C 4,  cetăţeanul bucureştean  G. Radu, în vârstă de 27 de ani.

Verificările efectuate în Sistemul Informatic Schengen şi asupra documentelor de identificare a autoturismului au semnalat faptul că autoturismul este bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile spaniole la data de 29.07.2009.

Drept urmare, cele două autoturisme, în valoare de aproximativ 15000 de euro, au fost indisponibilizate la sediul instituției, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie luate  măsurile dispuse de autorităţile competente.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*