Administrație

(FOTO) Strada Jiul, deschisă traficului pe patru benzi. Urmează pasajul…

Foto: Octavian Pintean

Strada Jiul a fost redată traficului, atât rutier cât și pietonal. Aceasta a fost inaugurată după lărgirea la patru benzi, fiind parte din proiectul de lărgile al pasajului cu același nume, care, însă, mai așteaptă…

În weekend-ul precedent s-a deschis circulației strada Jiul, în toată ”splendoarea” ei. Carosabilul ei a fost lărgit dela două la patru benzi pe toată lungimea ei, adică de la Bulevardul Republicii și până la Splaiul Nicolae Titulescu. Șoseaua, în noua ei configurație, are și trotuare decente, care, din păcate, nu au putut fi ”asociate” unor piste de biciclete, deoarece spațiul este foarte îngust. Din același motiv și stâlpii de iluminat public au fost ”postați” tot pe trotuare, autoritățile locale nereușind să ajungă la un consens cu proprietarii terenurilor din jur pentru a-i planta în afara trotuarelor.

Proiectul de lărgire la patru benzi a străzii Jiul este parte integrantă a proiectului de redimensionare a pasajului CFR care poartă același nume. Acesta urmează să fie lărgit la cinci benzi (de la cele trei care erau funcționale înainte de modernizare) și are ca termen de dare în folosință, conform declarației primarului Timișoarei, Nicolae Robu, luna septembrie a acestui an.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*