Eveniment

Doi cetăţeni din Kosovo și doi din Albania, opriţi la granița cu Serbia

Doi cetăţeni din Kosovo și doi din Albania, opriţi la granița cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat patru cetăţeni străini care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, pe jos, pe la frontiera verde.

Duminică, poliţiştii de frontieră de la Jimbolia au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere, în urma căreia au depistat patru persoane care se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre România, în apropierea localităţii de frontieră Jimbolia.

Persoanele în cauză, au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de doi bărbaţi din Albania și un bărbat și o femeie din Kosovo, având vârste cuprinse între 19 şi 47 de ani. Aceştia au declarat că s-au deplasat pe jos, pe câmp, din Serbia, cu intenţia de a ajunge în România, pentru a-și găsi de lucru.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele patru persoane urmând să fie predate unei echipe operative din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş, pentru luarea măsurilor legale ce se impun. Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Foto: arhivă

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*