Turism

Croaţia devine una din destinațiile preferate de turiștii români

Croaţia devine una din destinațiile preferate de turiștii români

Vrei să mergi în Croația, însă transportul îți dă mari bătăi de cap? Ei bine, începând cu anul acesta, una dintre cele mai frumoase țări este disponibilă şi pe zbor charter.

Din iunie până în luna septembrie, în zona de litoral a Croaţiei se poate ajunge mult mai uşor decât în restul anului, românii având posibilitatea de a opta pentru pachete de vacanţă cu zbor charter, ceea ce scurtează cu cel puţin 10 ore timpul alocat pentru drum. Zborul, care durează doar două ore, este direct spre Split. În total, pe acest unic zbor charter spre Coasta Dalmată sunt aşteptaţi 1.500 de turişti români în această vară. Cu o linie de coastă fascinantă şi peste 1.100 de insule, Croaţia este considerată una dintre destinaţiile de top ale litoralului european. Are plaje cu pietricele în golfurile naturale de pe coasta Mării Adriatice, plaje mici pentru plimbări, plaje pustii, mai retrase, sau plaje cu nisip, foarte multe dintre ele distinse cu steagul albastru pentru că sunt bine întreţinute, ecologice, curate şi au numeroase facilităţi pentru turişti. În plus, Coasta Dalmată oferă istorie, de la opere ale antichităţii, monumente medievale şi artă modernă, până la parcuri naturale cu o nesfârşită varietate a faunei, florei şi reliefului, cu posibilitatea practicării sporturilor pe apă. Mai mult, turiştii vor fi impresionaţi de gastronomia axată pe fructe de mare şi de vinurile locale.

Pentru sezonul 2017, două zone sunt cele mai căutate, Riviera Sibenik şi Riviera Makarska, aflate la nord şi la sud de ora-şul Split, destinaţia finală a charterului.

La nord de Split, Vodice şi Sibenik sunt renumite pentru porturile vechi, străzile înguste şi pietruite, festivalurile organizate tot timpul verii şi monumentele conservate impecabil. Pimosten este considerat cel mai romantic oraş al Dalmaţiei datorită străzilor înguste din apropierea mării, plajelor întinse şi viilor cu care este înconjurată zona, iar Trogir este monumentul istoric înscris de UNESCO pe lista moştenirii culturale mondiale şi locul potrivit pentru iubitorii windsurf-ului, scufundărilor şi plimbărilor cu barca. Split, al doilea oraş ca mărime al Croaţiei, este locul care concentrează istoria şi cultura Coastei Dalmate, cu o mulţime de cluburi, baruri şi restaurante.

La sud de Split, staţiunile de pe Riviera Makarska, Brela, Baska Voda, Tucepi, Podgora şi Makarska sunt cunoscute pentru plajele care au steagul albastru şi pentru peisaje. Staţiunile sunt fie foste sate pescăreşti, fie sunt construite în jurul unor izvoare termale ori la poalele muntelui.

Vacanţa în Croaţia poate fi una activă, în care să închiriezi o maşină şi să străbaţi toată Coasta Dalmată sau să iei la pas staţiunea pe care ai ales-o. Vei descoperi monumente şi clădiri istorice, centrele vechi ale oraşelor cu străduţele lor pietruite, cafenele, restaurante şi zone comerciale, dar mai ales croaţi extrem de prietenoşi şi amabili cu turiştii. Croaţia poate fi, în acelaşi timp, o destinaţie pentru luna de miere, datorită romantismului oferit de peisaje sau o destinaţie pentru practicarea sporturilor de apă.

Sursa: capital.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*