Social

Câţi şoferi au fost amendaţi pentru că au oprit sau au staționat pe pistele de bicicliști

Câţi şoferi au fost amendaţi pentru că au oprit sau au staționat pe pistele de bicicliști

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au acționat în această perioadă și pentru verificarea modului în care şoferii respectă legislația pe linia opririi sau staționării pe pistele special amenajate pentru circulația bicicletelor, aspect prevăzut de OUG 195/2002.

În cadrul acțiunilor desfășurate vizând acest aspect au fost aplicate în ultima lună 115 sancțiuni contravenționale în special în zone precum Paris, C. D. Loga, Piatra Craiului, Victor Babeș, Eroii de la Tisa, C. Porumbescu, Bdul Regele Carol I, Circumvalațiunii, Gen. Dragalina.

Poliţia Locală reaminteşte că oprirea sau staționarea pe pistele speciale amenajate pentru biciclete sunt sancționate conform OUG 195/2002, iar amenzile sunt cuprinse 290 lei și 725 lei, și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de încadrarea faptei.

Timișorenii pot sesiza încălcări ale legislației care vizează această problemă la numărul special destinat 0356.913. Luna trecută la numărul destinat au fost semnalate de către cetățeni un număr de 12 situații în care conducătorii auto au oprit sau staționat cu autovehiculele de pistele destinate bicicliștilor, cele mai multe dintre ele fiind semnalate pe str. Paris. Acțiunile pe această linie vor continua.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*