Utile

VIDEO “Piedică” pentru românii care obţin permisul de conducere fraudulos? Proba practică se ÎNREGISTREAZĂ audio-video

VIDEO  “Piedică” pentru românii care obţin permisul de conducere fraudulos? Proba practică se ÎNREGISTREAZĂ audio-video
Adora Beauty

Directia Regim Permise de Conducere şi Îmatriculare a Vehiculelor anunţă că de săptămâna viitoare, toate probele practice pentru ibţinerea permisului auto vor fi înregistrate audio şi video. Obiectivul introducerii acestei măsuri este acela de a asigura legalitatea obţinerii permisului de conducere.

DRPCIV informează că pentru asigurarea şi verificarea legalităţii examenului de obţinere a permisului de conducere, începând de luni, 3 iulie 2017, modul de desfăşurare a probei practice se va înregistra atât video cât şi audio, cu sisteme tehnice de monitorizare care se vor instala pe autovehiculele folosite la susţinerea acestei probe. Nu se va înregistra proba practică pentru categoriile AM, A1, A2 şi A.

“Sistemul tehnic de monitorizare se instalează, într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afişată vizibil menţiunea «EXAMEN» şi se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a autovehiculului. Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua şi ora examinării”, anunţă Direcţia, care informează viitorii şoferi că înregistrările audio şi video realizate nu reprezintă informaţii de interes public, însă în cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziţia instanţei competente.

Sistemul de înregistrare audio-video va fi operaţional la nivelul municipiului Bucureşti şi în judeţul Ilfov chiar din data de 3 iulie, urmând ca în zilele următoare acest mod de desfăşurare a probei practice se va aplica, etapizat, la nivelul tuturor serviciilor judeţene.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*