Eveniment

Peste 800 de pachete cu ţigări, confiscate în Vama Jimbolia. Unde erau ascunse

Peste 800 de pachete cu ţigări, confiscate în Vama Jimbolia. Unde erau ascunse

Miercuri seara, în Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, județul Timiș, s-a prezentat la controlul de frontiera, pentru a intra în România, cu un autocamion marca Mercedes, înmatriculat în Serbia, cetăţeanul sârb M.Z., în vârstă de 34 de ani.

La controlul de frontieră, persoana în cauză a declarat că nu deține produse accizabile, însă, acționând în baza unei suspiciuni privind implicarea acesteia în traficul ilicit cu ţigări, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra automarfarului.

Astfel, poliţiştii de frontieră și lucrătorii vamali au descoperit, ascunse şi nedeclarate, în capitonajul și plafonul automarfarului 839 de pachete cu ţigări marca Ashima, de proveniență Duty Free.

Din cercetările efectuate de poliţiştii de frontieră, s-a stabilit că ţigările au fost cumpărate din Serbia şi urmau să fie introduse ilegal în România cu scopul de a fi comercializate pe piaţa neagră.

Autorităţile de frontieră timișene l-au sancţionat pe bărbatul în cauză cu amendă  de 10.000 de lei și interzicerea intrării în România pe o perioada de 5 ani, cantitatea de 839 de pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 12.600 lei, fiind ridicată în vederea confiscării, iar automarfarul a fost indisponibilizat la sediul sectorului de frontieră până la plata amenzii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*