Eveniment

Trafic intens în această perioadă la frontiera de vest. Ce măsuri au luat polițiștii de frontieră

Trafic intens în această perioadă la frontiera de vest. Ce măsuri au luat polițiștii de frontieră

Poliţia de Frontieră Timișoara a luat măsuri pentru fluidizarea traficului de călători. În această perioadă se înregistrează o creştere a valorilor de trafic pe sensul de ieşire din ţară, sens în care Poliţia de Frontieră Română a luat măsuri pentru asigurarea unui control operativ şi fluent în toate punctele de trecere.

Pe frontiera de vest sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei, în care sunt deschise 37 de fluxuri de ieşire din ţară. Cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Borş şi Nădlac, fapt pentru care recomandăm utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest.

În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, în vederea prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în această perioadă, au fost întărite măsurile de supraveghere a frontierei cu Serbia şi Bulgaria, poliţiştii de frontieră acţionând în comun cu poliţişti şi jandarmi. De asemenea, echipajele de la sol primesc sprijinul elicopterelor Inspectoratului General de Aviaţie, care execută misiuni de supraveghere aeriană la frontieră, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

În perioada 01 iunie – 01 septembrie 2016, frontiera punctelor din cadrul ITPF Timișoara a fost tranzitată de 1,5 milioane persoane, din care 763.011 pe sensul de de iesire din tara si 755.660 de persoane pe sensul de intrare in tara. Cela mai tranzitate au fost punctele de trecere: Portile de Fier I , la granitaa cu Serbia si Cenad, la granita cu Ungaria”, a transmis inspectorul șef al ITPF Timișoara, Nicolae Iancu.

Reamintim că, Poliţia de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituţii care au atribuţii în punctele de trecere ale frontierei, efectuează verificări sistematice cetăţenilor din state membre UE şi non-UE care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, în conformitate cu prevederile legislaţiei interne şi internaţionale. Scopul acestor măsuri este prevenirea tranzitării frontierei de către persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe.

Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. Timpii de așteptare în vamă sunt între 5 minute și 50 de minute, în această perioadă estivală. “Totodată recomandăm consultarea aplicației informatice privind timpii de așteptare la trecerea frontierei, pe care o găsiți pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie online prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat”, a subliniat inspectorul-șef ITPF Timișoara, Nicolae Iancu.

De asemenea, aplicaţia foloseşte modulul de navigaţie furnizat de Google Maps şi accesând tab-ul „navigare” se pot configura trasee spre un anumit punct de trecere al frontierei. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, şi Bulgaria reamintim punctele de frontieră existente la aceste graniţe:

Pe frontiera româno-ungară:

pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad – Kiszombor

pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula.

Pe frontiera româno- sârbă

Pe raza jud. Timiș: P.T.F. Jimbolia- Srpska Crnja, P.T.F. Stamora Moravița- Vatin, P.T.F. Valcani- Vrbica, P.T.F. Foeni- Jasa Tomic, P.T.F. Lunga- Nakovo.

Pe raza jud Caraș Severin: P.T.F. Năidaș- Kalungerovo.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*