Internațional

O delegație europarlamentară verifică situația muncitoarelor românce din Sicilia

O delegație europarlamentară verifică situația muncitoarelor românce din Sicilia

Eurodeputata Viorica Dăncilă, liderul delegației social-democraților români din Parlamentul European, se va afla în perioada 29 iunie-1 iulie, împreună cu o delegație a Grupului Socialiștilor și Democraților, în Ragusa (Sicilia), pentru a verifica la fața locului care este situația muncitoarelor românce supuse abuzurilor angajatorilor.  Vizita în Italia a delegației PE vine în urma solicitării făcute în acest sens de către eurodeputata PSD, în luna aprilie a acestui an, când presa europeană a dezvăluit existența acestor abuzuri.

”Când au apărut informații despre situația dramatică a româncelor, am reacționat imediat, am avut discuții de urgență cu europarlamentari din toate grupurile și în special din grupul S&D, pentru a vedea ce putem face ca să le venim în ajutor. I-am cerut președintelui Parlamentului European să tratăm această problemă cu maximă seriozitate și, alături de Comisia Europeană, să venim cu noi soluții împotriva abuzurilor cărora femeile le cad victime.  Acum mergem la fața locului pentru a vedea exact care este situația în prezent. Prin discuțiile pe care le vom avea cu cei de acolo – în primul rând cu victimele, dar și cu administrația locală, societatea civilă – vom putea evalua exact ce se întâmplă și ce poate face în mod particular Parlamentul European pentru a-i proteja pe cei afectați de comportament abuziv din partea angajatorilor.

Acest demers este foarte important pentru a arăta că Parlamentul European în general, și grupul S&D în special, nu tolerează nicio formă de abuz împotriva femeilor și că va interveni de fiecare dată când apar informații despre astfel de realități inacceptabile. Am încredere că, împreună cu autoritățile locale, vor fi găsite cele mai bune soluții pentru ca lucrurile să fie îndreptate, victimele să fie sprijinite, iar vinovații să fie drastic pedepsiți”, a declarat eurodeputata Viorica Dăncilă.

Din delegația europarlamentară care se va deplasa la Ragusa vor mai face parte Iratxe García Perez (Spania), Marie Arena (Belgia), Edouard Martin (Franța) și Michela Giuffrida (Italia).

Membrii delegației se vor întâlni cu reprezentanți ai societății civile și ai organizațiilor pentru drepturile omului, cu victime ale practicilor abuzive ale angajatorilor, cu autorități locale și regionale, dar și cu alte părți interesate de problema drepturilor femeilor și prevenirii traficului de persoane.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*