Eveniment

EXCLUSIV! Călătorie de coșmar pentru sute de turiști! Trei șoferi reținuți la vamă în Serbia

EXCLUSIV! Călătorie de coșmar pentru sute de turiști! Trei șoferi reținuți la vamă în Serbia
Adora Beauty

Au plătit pentru un concediu de vis în Grecia, însă la întoarcerea în România au trecut prin clipe terifiante. Grecia este una dintre destinaţiile cele mai accesibile, ca în fiecare an, românii iau cu asalt litoralul elen.

Sute de turiști din vestul țării au trăit, noaptea trecută, clipe de coșmar în vama Dimitrovgrad. Trei dintre șoferii autocarelor care îi transportau au fost dați jos din autocare  și reținuți de polițiștii de frontieră sârbi. Potrivit martorilor din autocar se pare că oamenii legii au depistat probleme la verificarea actelor șoferilor.

La rândul lor, reprezentanții agenției de turism au afirmat că românii au așteptat în vama Dimitrovgrad de la 12 noaptea până la cinci dimineața.

De trei ani de zile există un protocol între Ministerul Transporturilor român și sârb. Nu se mai poate traversa Serbia decât cu autorizație pentru Interbus. Autorizații pe care întotdeauna le-am scos, le-am avut. Și anul acesta am avut. Am primit un calup de 20 de persoane, apoi încă un calup de 15. Noi avem între 10 și 12 autocare pe săptămână, s-au epuizat. De o lună de zile am făcut cererile la Ministerul Transporturilor, care culmea, nu le are. Ne-au lăsat trei-patru autocare fără, inclusiv cele care au plecat alaltăieri, și când s-au întors înapoi nu ne-au mai lăsat să trecem. Problema majoră a fost alta, și-au bătut joc de noi și ne-au ținut în vama, să dea șoferii declarații, apoi ne-au mutat din vama sârbă în vama bulgară. Dacă ne spuneau de la început că nu ne lasă, ne duceam pe Calafat, era o întârziere de jumătate de oră și cu asta basta. Ne-au ținut ca pe proști până la ora 5 dimineața. La ora aia, am lăsat trei soferi acolo, a plecat cineva după ei să îi aducă, o să luăm un avocat pentru că nu este posibil așa ceva! Am plecat spre România cu autocarele cu trei șoferi. Călătorii imediat ajung acasă. Cererile pentru autozitația Interbus le avem înregistrate la Ministerul Transporturilor de o lună și tot la două zile sunăm și nu se spune că nu au venit. Culmea, nu este o autorizație pe care să o plătești, e gratis și culmea nu ți-o dau. Firma transportatoare a trimis mașină mică cu șofer ca să ducă alți trei șoferi care să-i înlocuiască pe cei rămași în vama. Au rămas bieții șoferi acolo. Polițiștii de frontieră sârbi ne-au spus încă o oră, încă jumătate de oră… Probabil vom primi amenzi. Am luat legătura cu un avocat sârb, șoferii au telefoanele descărcate nici nu am putut vorbi. La 5 dimineață am hotărât cu patronul firmei de transport Normandia să plecăm, nu mai putem să ținem oamenii atât. Am plecat pe Podul de la Calafat”, a declarat pentru www.observatordetimis.ro Monica Sălășan, administratorul unei agenții de turism din Timișoara.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*