Social

Irigarea grădinilor scade presiunea apei de la robinet. În ce localităţi din Timiş ar putea apărea probleme

Irigarea grădinilor scade presiunea apei de la robinet. În ce localităţi din Timiş ar putea apărea probleme

Udatul grădinilor cu apă potabilă poate lăsa localităţi din Timiș fără apă la robinet, în perioadele caniculare. Acolo unde resursele de apă sunt limitate, consumurile sezoniere ridicate vor duce la presiunea scăzută sau chiar lipsa apei la robinet. În Timiș, astfel de situații apar cu preponderență în Bencecu de Sus, Pișchia, Herneacova, Giarmata, Cerneteaz, Giarmata Vii, Găvojdia și Ciacova.

Aquatim recomandă limitarea consumului casnic de apă pe timp de secetă, în special în localitățile rurale, unde asemenea situații sunt cunoscute și apar în fiecare vară, în perioadele secetoase. Pentru udatul grădinilor este indicată folosirea unor surse alternative, cum ar fi forajele de mică adâncime sau bazinele pentru colectarea apei de ploaie.

Folosirea rațională a resurselor de apă și prevenirea risipei este o responsabilitate comună, a companiei de apă și a consumatorilor. Societatea Aquatim face tot ce ține de competența sa tehnică pentru a asigura necesarul de apă în aceste localități – forajele și rețelele din exploatare sunt inspectate cu regularitate, pentru a preveni avariile, iar pe timp de noapte se refac stocurile din rezervoare.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*