Utile

Cod galben de căldură. Ce zone cuprinde canicula astăzi

Cod galben de căldură. Ce zone cuprinde canicula astăzi

Administrația Națională de Meteorologie a instituit un cod galben de căldură valabil de miercuri de la ora 10.00 și până joi la ora 09.00 în Banat, Crişana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei şi local în Transilvania. Disconfortul termic va fi în accentuare. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi şi local îl va depăşi uşor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 şi 36 de grade, iar minimele nocturne vor fi de peste 20 de grade.

Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic se va extinde şi acccentua, în special, în regiunile vestice şi de sud-vest, unde, după-amiaza, va fi caniculă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales în a doua parte a zilei, când pe arii restrânse în special în zonele montane şi submontane precum şi în regiunile estice se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor situa între 27 şi 37 de grade, uşor mai mici pe litoral.

În București vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a intervalului, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 32… 33 de grade.

Presiunea atmosferica este de 753 mmHg.

Sursa: b1.ro

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*