Administrație

Timişul va avea centre de colectare legume-fructe

Timişul va avea centre de colectare legume-fructe

Sala Revoluției a găzduit o ședință de lucru pe tema proiectului intitulat “Centre de colectare legume-fructe în județul Timiș”, la care au fost invitați consilierii județeni, membri ai Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală, primarii din Timiș și reprezentanți ai Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al Romaniei”, Direcției Agricole și Camerei Agricole.

Proiectul se află pe lista de investiții a Consiliului Județean Timiș și vizează crearea, inițial, a unui unui centru-pilot de colectare legume-fructe, cu perspectiva realizării în anii următori a mai multor astfel de centre, în funcție de necesitatea și specificul județului nostru.

Prezent la întâlnire, președintele Călin Dobra a subliniat faptul că “este necesară inițierea, cât mai rapid, a unui studiu, care să fie realizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului și de specialiști de la alte instituții din domeniu, studiu care să ne ofere date concrete privind oportunitatea acestui proiect, funcționalitatea, posibilele dificultăți și soluții, administarea centrului-pilot, dar și a viitoarelor centre pe care vrem să le realizăm”.

De asemenea, vicepreședintele CJT Roxana Iliescu a precizat că “acest proiect are în vedere îmbunătățirea și dezvoltarea activității din sectorul agricol. Prin realizarea acestor centre de colectare și depozitare a legumelor și fructelor, dorim să venim cu precădere în sprijinul micilor întreprinzători agricoli din mediul rural“.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*