Life-style

Cel mai faimos bucătar din Banat iese la pensie. Unde va marca Uica Mihai retragerea din activitate

Cel mai faimos bucătar din Banat iese la pensie. Unde va marca Uica Mihai retragerea din activitate
Adora Beauty

Uica Mihai, unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din Banat, a anunţat pe Facebook, marţi, că urmează să pună polonicu-n cui. O va face în oraşul în care a început aventura culinară.

„Şi vine o vreme în care şi până Făt Frumos îşi aşează paloşul în cui, iar Balaurulcuşaptecapete iese la pensie fortuit.

Aşa şi eu, vineri mă voi pensiona din profesia de bucătar itinerant care umblă cu taraba prin târguri, oboare, rugi, festivaluri şi alt gen de evenimente la care se mănâncă şi se bea urieşeşte.

Acum 23 de ani am început timid la Reşiţa şirul Rugilor Bănăţene care iată, se continuă şi astăzi devenind simbol şi referinţă.

De aceea mi se pare firesc ca retragerea mea să aibe loc tot acolo unde am început nebunia gătitului în aer liber, la Reşiţa, oraşul meu natal.

Aşa că vineri 30 iunie 2017 voi fi prezent la Reşiţa în Parcul Tricolorului cu tigaia uriaşă, să îmi iau adio de la această meserie care mi-a adus atâtea satisfacţii.

Voi găti Schweinebratten mit dunkelsosse, adică carne de porc friptă cu chimion şi sos brun şi am să închei o carieră care mi-a adus, 24 de medalii de aur la competiţii bucătăriceşti naţionale şi internaţionale şi cel mai preţios lucru, un milion de prieteni răspândiţi în toată lumea.

Bine înţeles, rămân credincios emisiunilor mele de la TVR şi Radio Timişoara, am să întreţin în continuare blogul, voi scrie şi publica ritmic cărţi de bucate, lipsindu- mă numai de corvoada deplasărilor obositoare prin ţară, la care bătrâneţea mea prea timpurie nu mai face faţă.

Aşa că tuturor prietenilor mei din Banat şi mai cu seamă din Reşiţa, le adresez invitaţia să vină să ne vedem la Ruga Bănăţeană şi dimpreună să ne rugăm pentru sănătatea, prosperitatea şi bogăţia Banatului. Doamne ajută!!!”, a scris Uica Mihai pe Facebook.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*